DRAMA NA STAZI

Video: Dobra oprema i odlična tehnika, evo kako je ovaj vozač motocikla preživio stravičan pad!

Daytona je veoma opasna kada vozite velikom brzinom s drugim vozilima u neposrednoj blizini, kako smo vidjeli mnogo puta

Screenshot incidenta

 Twitter Screenshot

Daytona je veoma opasna kada vozite velikom brzinom s drugim vozilima u neposrednoj blizini, a to smo vidjeli mnogo puta u NASCAR-u. Prvenstvo MotoAmerica također koristi stazu, koja uključuje tri oštra zavoja. Vozač Christian Miranda naučio je kako stvari brzo mogu poći po zlu nakon što je zadnji kotač njegove Yamahe YZF-R6 izgubio trakciju.

Prije svega, važno je napomenuti da je Miranda prošao samo s lakšim ozljedama je zbog svoje tehnike. Naime, sve ovo zaradilo mu je samo prijelom kosti u ruci kojoj će trebati samo 2-3 tjedna da zacijeli.

To je nevjerojatno s obzirom na to kako je snažno "poletio" s motocikla, prvo klizeći prema zidu, a zatim natrag prema unutrašnjosti staze. Veliki razlog zašto nije bilo težih ozljeda je način na koji je Miranda podnio klizanje, dopuštajući da ga nosi umjesto da se bori i "mlatara". Drugi razlog je, naravno, njegova oprema.

Portal The Drive je razgovarao s Jonathonom Kleinom o nesreći, čovjeku koji testira najnoviju motociklističku opremu. On je identificirao Mirandine čizme kao Alpinestars Supertech R, a njegova kaciga mu izgleda kao Bell Race Star. Što se tiče njegovog odijela i rukavica, oboje su dio Envy Racing linije, kojima Miranda pripisuje zasluge za spašavanje njegove kože, a možda i života.

U trenutku nesreće, Miranda je završavao kvalifikacijsku vožnju, i iako je malo vozača palo iza njega, moglo je biti mnogo gore da su se utrkivali u čoporu. Površina staze bila je mokra i iako je teško reći koliko je Christian brzo išao, on procjenjuje da je riječ o nekih 240 km/h.

Cody Wyman podijelio je snimku nesreće na Instagramu. "Miranda se oporavlja do trenutka kada može ponovno krenuti na stazu, i iako je loše imati bilo kakvu ozljedu, sreća je što njegov incident nije završio gore".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:26