PROBLEMI U VOŽNJI

Video: Evo koliko je Teslin sustav ‘potpuno autonomne vožnje’ zapravo nepotpun

Model Y dva puta ulazi u nadolazeću traku, gotovo udara u ogromni kamion i čini mnoštvo nezakonitih poteza

Teslin sustav 'potpune samovožnje'

 Twitter Screenshot

Tesla je vijest svaki tjedan iz različitih razloga. Ponekad je to zato što izrađuju proizvode koji su šokantno brzi, a drugi put zato što izrađuju proizvode kojima nedostaju kočione pločice. Danas je vijest da potpuno autonomna vožnja djeluje jako daleko od razine 4.

Taylor Ogan, izvršni direktor hedge fonda iz Bostona i vlasnik Tesle Modela Y, nedavno je bilježio svoja iskustva s električnim modelom i uznemirio ljude. Još u srpnju 2021. pokazao je kako se FSD Beta 9.1 neće zaustaviti na znakovima stop. Ako to zvuči poznato, to je vjerojatno zato što je NHTSA upravo izdao opoziv o tom specifičnom problemu.

Sada, Taylor je ponovno 'podigao prašinu' novim videozapisom Modela Y u kojem 'full self driving' sustav navigira nekim od najprometnijih ulica u Bostonu. Videozapis kojeg je objavio na Twitter je jasan. Potpuno samostalna vožnja ima velike probleme koje treba riješiti.

image

Tesla Model 3, Model Y i Model S

Tesla

U manje od 10 kilometara vožnje, možemo vidjeti kako Model Y dvaput ulazi u nadolazeću traku, gotovo udara u ogromni kamion i čini mnoštvo neredovnih poteza i skretanja. Da je policijski automobil bio iza vozila koje je napravilo takve pokrete, lako bismo mogli vidjeti scenarij u kojem bi policajac provjeravao je li vozač u psihički stabilnom stanju.

Bez obzira zašto ovaj Model Y ili bilo koja Tesla ima problema s navigacijom s FSD-om ili autopilotom, to je veliki problem... I drago nam je da barem nitko u ovom videu nije ozlijeđen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 19:49