STARI SJAJ

Video: Ferrari F40 dobio detaljan ‘detailing‘ prije nego što je prodan za 2 milijuna eura

Dovesti F40 do savršenstva nije lak zadatak, ali je za one koji znaju cijeniti legendaran sportski automobil to zaista čin ljubavi

Ferrari F40

 YouTube Screenshot

Dovesti Ferrari F40 do savršenstva nije lak zadatak, ali je za one koji znaju cijeniti legendaran sportski automobil to zaista čin ljubavi. F40 prava je ikona u svijetu automobila i mnogi ga smatraju ultimativnim Ferrarijem. Njegova kombinacija sirove snage i napredne tehnologije čini ga pravim remek-djelom inženjerstva.

Zbog toga, F40 zahtijeva pažnju i poštovanje, te nije teško shvatiti zašto je omiljen među entuzijastima. YouTugbe kanal I AM Detailing je imao sreću što je dobio priliku detaljno očistiti primjerak iz 1992. godine, prije nego što je stavljen na aukciju u Arizoni, na kojoj je postigao 2,15 milijuna dolara (gotovo 2 milijuna eura).

S oko 19.697 kilometara na satu, nije trebalo mnogo da mu se vrati stari sjaj. Specijalisti su započeli s dubokom korekcijom boje, koja je uključivala pažljivo ispitivanje svakog centimetra automobila i rješavanje svih nesavršenosti na karoseriji. Ovaj proces je ključan za izvlačenje istinske ljepote automobila i osiguranje njegovog najboljeg izgleda.

Nakon korekcije boje, prešlo se na unutrašnjost automobila. jako su pazili da ispoliraju volan i ručicu mjenjača. Unutrašnjost modela F40 dokaz je posvećenosti detaljima po kojoj je Ferrari poznat, stoga je bilo važno da izgleda kao nova.

Kako bi automobil bio u vrhunskoj formi, I AM Detailing također je izvršio lagano čišćenje suhim ledom. Ovaj je postupak nježan i učinkovit način uklanjanja prljavštine s teško dostupnih dijelova automobila, a osigurava da svaki centimetar bude besprijekoran. Ostatak procesa predstavljen je u videu iznad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 12:24