DRAG RACING

Video: Ford Maverick 8.6 toliko je brz da su mu na utrci od silnog momenta otpala vrata!

Snimka dolazi s YouTube kanala 1320 Video i snimljena je na Yello Belly drag pisti, jednom od najstarijih drag-trkališta u SAD

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Već smo vidjeli mnoge snimke s piste za drag utrke koje su nevjerojatne, a jedan Ford Maverick iz Teksasa toliko je bio brz da su mu otpala vrata u utrci.

Snimka dolazi s YouTube kanala 1320 Video i snimljena je na Yello Belly drag pisti u Dallasu u Teksasu, jednom od najstarijih drag-trkališta u SAD od 1955. godine.

Čini se da od tih davnih pedesetih godina pristup prema sigurnosti nije nimalo promijenio, jer je sudionicima dopušteno stajati samo nekoliko centimetara iza automobila koji se lansiraju, dok drugdje trake osiguravaju da su posjetitelji daleko od akcije i iza barijera.

YouTube kanal ima nekoliko videa s ludim događajima na utrci, no ovaj je uzeo svu pažnju, a nevjerojatno je to što Ford Maverick nije jedini automobil kojemu su otpala vrata zbog siline okretnog momenta.

Ranije u videu, na 5 minuta i 25 sekundi, 'Fox body' Mustang također gubi vozačeva vrata i to baš kada prelazi ciljnu crtu u potjeri za modificiranim Pontiacom Firebirdom četvrte generacije.

Što je još više iznenađujuće, organizatori događaja dopuštaju Mustangu da se ponovno utrkuje, ovaj put s novim vratima napravljenim od ljepljive trake. Prema web stranici trkališta, Yello Belly vuče korijene do ranih 1950-ih kada su se mladići auto entuzijasti iz okruga Grand Praire utrkivala sa svojim hot-rodovima po presušenom koritu rijeke Trinity.

Potom je 1955. godine jedan filantrop milijunaš koji je bio vlasnik zemljišta tamo sagradio drag pistu kako bi trkačima dao legalno mjesto za utrke.

Sjajno je vidjeti da je trkalište još uvijek jednako popularno i posjećeno i sada, 70 godina kasnije...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 02:01