SKUPO GA KOŠTALO

Video: Formula 1 kaznila Sebastiana Vettela s 5430 eura zbog vožnje skuterom po stazi

Kazna od 5000 eura vjerojatno je prilično mala za četverostrukog svjetskog prvaka, ali ipak, loš početak vikenda

Sebastian Vettel na skuteru

 YouTube Screenshot

Nova sezona Formule 1 nije baš počela po volji Sebastiana Vettela. Vozač je prvo bio pozitivan na koronavirus, zbog čega je propustio prve dvije ovogodišnje utrke, a sada je kažnjen s 5430 eura (37.740 kuna) zbog vožnje skuterom do boksa, nakon što mu se Aston Martin pokvario na stazi tijekom treninga u petak.

Naime, kada je Vettelov bolid otkazao pred kraj treninga oko Albert Parka, stao je sa strane i čekao dok trening nije završio. Nakon što je stavljena zastavica koja označava kraj sesije, pitao je čovjeka iz organizacije može li posuditi jedan od skutera. Problem je u tome što Vettel nije poveo pratnju sa sobom i vozio se po stazi, a ne po pristupnim cestama oko nje.

Nepotrebno je reći da neovlašteno vozilo na stazi tijekom utrke nije dopušteno. Iako je sesija završila, moglo je biti drugih vozila na stazi zbog izlaska. Stoga su redari odlučili kazniti Vettela.

image

Sebastian Vettel na skuteru

YouTube Screenshot

Vettel je dakle sam sjeo na skuter, očekujući da će maršal sjesti iza njega. Kada nije sjeo, Vettel je sam otišao prema boksu, bez prethodnog odobrenja za to. U međuvremenu, maršal je pokušavao kontaktirati kontrolu utrke za upute.

Vettel je, vozeći po stazi do svog boksa, umjesto određene rute za to, prekršio članak 26.7 Sportskog pravilnika Formule 1, koji zabranjuje bilo kome da bude na stazi u periodu od pet minuta nakon završetka treninga, s iznimkama posebno identificiranog osoblja".

Kazna od 5000 eura vjerojatno je prilično mala za četverostrukog svjetskog prvaka, ali ipak, loš početak vikenda.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:22