NOVO NORMALNO

Video, foto: I to se dogodilo, Mercedes će proizvesti G-klasu na struju! Pogledajte EQG Concept

Koncept električne verzije se temelji na platformi aktualnog modela s motorima s unutarnjim izgaranjem
Mercedes-Benz Concept EQG
 Daimler AG

Može li to uspjeti? Nijemci vjeruju da može i pokazuju koncept svog kultnog terenca G-klase na struju - Concept EQG.

Aktualnu G-klasu poznajemo od 2018. godine, ne tako davno kad električna verzija još nije bila u planu no s vremenom, elektrifikacija kompletne game uključila je i Mercedesov kultni 4x4.

Kako bi to moglo izgledati pokazuju fotografije koncepta koji će biti predstavljen sutra na salonu automobila u Münchenu. Podataka o baterijama, snazi elektromotora kao ni dometu još nema, no Nijemci tvrde kako će njihova uglata ikona off-roada biti sasvim upotrebljiv električni pravi terenac.

"Gdje god tržišni uvjeti to dopuštaju, Mercedes-Benz će do kraja desetljeća biti spreman za potpuno električnu energiju", naglasio je Markus Schäfer, član Upravnog odbora Daimler AG-a i glavni izvršni direktor marke Mercedes-Benz.

image
Mercedes-Benz Concept EQG
Daimler AG

Ovim strateškim korakom od "prvo električno“ do "samo električno“, uključujući održivu proizvodnju i CO2-neutralni životni ciklus naših baterija, ubrzavamo transformaciju u budućnost s nultom emisijom i softverom. Želimo inspirirati naši korisnici prelaze na električnu mobilnost s uvjerljivim proizvodima. Ikona poput G-klase savršeno ispunjava ovaj zadatak2, rekao je.

image
Mercedes-Benz Concept EQG
Daimler AG

I što smo dobili? Vizualno, automobil je jednako uglat kao i postojeća G-klasa s rustikalnim detaljima poput kvaka na vratima i pokazivačima smjera gore na blatobranima i prednjim prepoznatljivim okruglim svjetlima. Koncept je pak pokazan s bočnim svjetlećim trakama i karakterističnom maskom marke za EQ modele poput karakteristične, također svjetleće prednje maske sa svjetlećom "zvijezdom".

image
Mercedes-Benz Concept EQG
Daimler AG

Stražnja vrata sada se otvaraju klasično, a ostaje i peti rezervni kotač. Ili se barem tako čini jer je kutija pravokutnija pa se po svoj prilici unutra nalaze kablovi za punjenje baterija. Na koncu, konceptni EQG je postavljen na naplatke od 22 cola koji su slični onima na modelima Maybacha. Očekuje se da bi serijska proizvodnja trebala započeti 2024. godine do kad će biti poznati i svi tehnički detalji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:39