PREMIJERA

Video, foto: Mercedes je predstavio novu T-klasu, praktični i prestižni minivan za obitelji

Nova T-klasa je samo formalno kombi s obzirom na to da nudi tehnologiju i udobnost A-klase

Mercedes T-klasa

 Mercedes

Mercedes je upravo predstavio novu T-Klasu, koja predstavlja elegantniji i više premium obiteljski model koji se temelji na kombi modelu Citan predstavljenom prošle godine.

Bit će dostupan s motorima s unutarnjim izgaranjem, a uskoro stiže i potpuno električna verzija EQT.

Uglavnom, u odnosi na Citan, T-klasa nudi višu razinu udobnosti, tehnologije i sigurnosti od tradicionalne putničke kombi izvedbe.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Razlike ima i u izgledu, očit je aktualan Mercedesov "dizajnerski jezik" iz osobnog programa, posebice sprijeda gdje pronalazimo kromirane okvire na rešetki hladnjaka, optimiziran branik i retrovizore u boji karoserije, kao i ručke na vratima. Svemu se tome dodaju naplatci od 17 cola od lake legure i niz ekskluzivnih boja.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Što se tiče električnog EQT modela kojeg smo dosad vidjeli samo u atraktivnoj konceptnoj izvedbi, očekuje se da će dobiti redizajniran prednji i stražnji kraj u usporedbi s T-klasom (kao što je slučaj s EQA / GLA i EQB / GLB).

Nova T-Klasa je duga 4498 mm, široka 1859 mm i visoka 1811 mm po čemu se zadržava u kompaktnom segmentu, dok međuosovinski razmak iznosi 2716 mm.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Te ga dimenzije svrstavaju ispod veće V-klase u gami, dok će u bliskoj budućnosti proizvođač automobila ponuditi i T-klasu s dugim međuosovinskim razmakom i do sedam sjedala.

Unutrašnjost je slična višim specifikacijama putničkog Citana Tourera, no dodani su još neki prestižni detalji od aluminija na središnjoj konzoli.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Usto, T-Klasa dobiva više standardnih značajki iz osobnog Mercedes programa, uključujući MBUX infotainment sa 7-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir i kompatibilnost s Apple CarPlay / Android Auto.

Značajke uključuju paljenje motora bez ključa, ambijentalno osvjetljenje unutrašnjosti i presvlake od umjetne kože Artico. Zanimljivo, kontrole klima uređaja dijele se s nekoliko modela Renaulta.

Po pitanju sigurnosti T-Klasa dolazi sa sedam zračnih jastuka i raznim ADAS sustavima aktivne pomoći vozaču, a tu je i opcijski paket pomoći pri vožnji koji uključuje Active Distance Assist Distronic i Active Steering Assist.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Visoka karoserija rezultira prostranom kabinom što ga čini odličnim izborom za obitelji, ljubitelje slobodnog vremena i sporta koji ne žele automobil koji mora biti SUV, a klizna bočna vrata T-klase s obje strane samo su prednost jer su vrlo praktična i osiguravaju iznimno lak ulaz na stražnju klupu, koja je dovoljno široka za smještaj tri dječje sjedalice.

Iza stražnje klupe najveća je vrijednost za obitelj - golemi prtljažni prostor. Utovarni prag prtljažnika spušten je na 56 cm, a klizna vrata su širine 614 mm i visine 1059 mm, dok se za pristup prtljažniku nalaze vrata na šarkama na vrhu, a stražnja je klupa djelomično ili potpuno preklopiva.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Pri lansiranju na tržište dostupni su dizelski i benzinski motor, oba s dvije razine snage od 95 i 116 KS te 102 i 131 KS. Turbo dizel od 116 KS također nudi funkciju Overpower/Overtorque, zahvaljujući kojoj se može postići privremeno povećanje snage do 121 KS, s okretnim momentom koji doseže 295 Nm.

image

Mercedes T-klasa

Mercedes

Uz šestostupanjski ručni mjenjač, ​​dva modela, snažniji dizel i benzinac također mogu biti opremljeni 7-stupanjskim mjenjačem s dvostrukom spojkom (DCT).

Kako smo doznali od domaćeg zastupnika, cijena bi mogla kretati na 250.000 kuna što je pošteno odmjereno s obzirom na namjenu i činjenicu da je T-klasa po pitanju opreme, izrade i tehnologije više premium osobno obiteljski jednovolumen nego kombi vozilo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 15:19