PREMIJERA

Video, foto: Ovo je novi Suzuki S-Cross koji je zaradio značajnu promjenu izgleda

Iako je izgled potpuno nov, druga generacija S-Crossa zapravo zadržava veličinu, motore i dobru dozu svestranosti

Suzuki S-Cross

 Suzuki

Suzuki napokon ponovo dolazi u središte pažnje u SUV segmentu s novim modelom. Riječ je o S-Crossu koji je dobio jaki redizajn te je sveobuhvatno unaprijeđen. Riječ je o modelu koji poznajemo od 2013. godine koji je 2016. doživio prvi redizajn. Iako je izgled potpuno nov, druga generacija S-Crossa zapravo zadržava veličinu, motore i dobru dozu svestranosti poput prethodnika.

image

Suzuki S-Cross

Suzuki

Sam izgled je moderniji, zreliji i ozbiljniji nego kod modela prethodne generacije, a cilj Suzukijevih dizajnera bio je da proporcije budu mišićavije s većim prednjim dijelom i upečatljivijim stražnjim dijelom. No, unatoč promjenama, dimenzije su identične kao kod prethodnog modela: 4,30 metara dužine, 1,79 m širine i 1,58 m visine.

Sprijeda nalazimo novu rešetku s kromiranim i sjajnim crnim detaljima, kromirani umetak te LED prednja svjetla izvedena u tri elementa, dok karoserijski elementi zaštita podvozja jasno daju do znanja da ovaj Suzuki može i s asfalta. Straga pronalazimo velika svjetla koja su spojena tamnom letvicom,a tu je i mali spojler te tamni robusni branik. Iza petih vrata pritom se krije prtljažnik od 430 litara.

image

Suzuki S-Cross

Suzuki

Interijer Suzukija je klasičan bez dizajnerskih eskapada, a u središtu kokpita se nalazi 9-inčni zaslon infotainmenta osjetljiv na dodir koji nudi bežično povezivanje s Apple CarPlay i Android Auto te mogućnost pregleda kamere od 360° kao i mnoštvo informacija o automobilu. Doplatni panoramski klizni krov S-Crossa stvara prozračan ambijent, dok kožna sjedala s liste doplata upotpunjuju standardnu ​​opremu.

image

Suzuki S-Cross

Suzuki

AllGrip Select sustav pogona na sve kotače se može kontrolirati prekidačem koji je "pri ruci" što vam omogućuje da odaberete najprikladniji način vožnje u svim uvjetima na cesti. Sigurnosna oprema uključuje prilagodljivi tempomat s funkcijom Stop & Go, zadržavanje trake, nadzor mrtvog kuta i upozorenje o prometu iza za nadolazeće vozilo pri kretanju unatrag.

image

Suzuki S-Cross

Suzuki

Ispod poklopca: provjereni 1,4-litreni turbobenzinski motor snage 129 KS u kombinaciji s blagim 48V hibridnim sustavom sa integriranim starter generatorom, poznat je iz prethodnika kao i iz Vitare i Swift Sporta. Turbo motor s izravnim ubrizgavanjem isporučuje maksimalnih 235 Nm okretnog momenta između 2000 i 3000/min. Snaga se na sve kotače prenosi preko 6-stupanjskog ručnog mjenjača, a kao opcija je dostupan 6-stupanjski automatski mjenjač.

Automobil će i kod nas biti dostupan već početkom idućeg mjeseca, a u drugoj polovici 2022. ponuda pogona će biti proširena novom potpuno hibridnom verzijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 11:30