Premijera

Video, foto: Porsche predstavio električni Taycan Turbo GT, najsnažniji model ikad koji ruši sve rekorde

S 1108 konjskih snaga, novi vladar Nürburgringa postavlja standarde u svijetu električnih superautomobila

Porsche Taycan Turbo GT

 Porsche

Porscheova najnovija električna zvijezda Taycan Turbo GT koji stoji 250.000 eura, osvojila je javnost impresivnim rekordom na čuvenom Nürburgringu s vremenom 7:07.55 min, potvrđujući svoje vrhunske performanse na jednom od najzahtjevnijih trkaćih staza na svijetu.

Sada predstavljen u Montereyu, Kalifornija (SAD), na stazi Laguna Seca također je oborio rekord staze dokazujući Porscheovu dominaciju u svijetu električnih superautomobila, s vremenom od 1:27.87 min.

S impresivnih 1108 KS, Taycan Turbo GT predstavlja vrhunac Porscheove inženjerske vještine koji integrira aerodinamičke inovacije i unaprjeđenja šasije karakteristične za GT modele, uz dodatnu mogućnost "Weissach" paketa za smanjenje težine.

image

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche

Opremljen evoluiranom verzijom dvostrukog elektromotornog pogona iz Taycana Turbo S, ovaj model uključuje napredniji stražnji motor s efikasnijim pulsirajućim pretvaračem koristeći silicijski karbid. Kombinacija ovih tehnologija rezultira u kumulativnoj snazi od 777 KS, koja s aktiviranim kontrolom pokretanja doseže do 1108 KS, čime Taycan Turbo GT sjeda na prijestolje kao najmoćniji serijski Porsche ikad proizveden.

image

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche

Osim nevjerojatne snage, ovaj model impresionira i svojom ubrzanju, postižući 0 do 100 km/h za samo 2,3 sekunde, odnosno 2,3 sekunde s Weissach paketom, i najveću brzinu od 305 km/h. Uz to, Attack Mode dodatno pojačava performanse omogućavajući kratak pristup dodatnoj snazi od 160 KS.

image

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche

Porsche nije zanemario ni estetiku ni funkcionalnost, nudeći prepoznatljive značajke poput prilagodljivog stražnjeg spojlera i aerodinamički optimiziranih elemenata, kao i ekskluzivni izbor boja i opcija prilagodbe. Unutrašnjost vozila krasi kombinacija Race-Tex i crne kože, s detaljima koji odražavaju sportski duh ovog modela.

image

Porsche Taycan Turbo GT

Porsche

"Weissach" paket dodatno pojačava trkaću osobnost Taycana Turbo GT, uklanjajući nepotrebnu težinu i optimizirajući vozilo za najzahtjevnije staze. Rezultat svega je automobil koji ne samo da postavlja nove standarde u performansama električnih vozila, već i u luksuzu i prilagodljivosti, postavljajući Porsche Taycan Turbo GT na sam vrh ponude električnih superautomobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 02:08