POPUT POLICIJSKOG

Video, foto: Za milijun kuna prodaje se BMW M4, posljednji auto preminulog nogometnog velikana

Crni coupe BMW M4 od 432 KS iz 2017. godine potpuno je serijski primjerak, ali ima potpis Maradone, policijska svjetla i sirenu

BMW M4

 Adrian Mercado, Reuters

Prošla je godina dana od iznenadne smrti (25. studenog 2020.) najvećeg koji je ikad udarao nogometnu loptu, velikog Diega Armanda Maradone, a sada se imovina slavnog preminulog nogometaša, u obliku mnogih nekretnine i pokretnina, našla na aukciji.

image

BMW M4

Adrian Mercado

Kuća Adrian Mercado je 19. prosinca u Argentini započela s prodajom, a među brojnim stvarima koje su pripadale Maradoni našao se i njegov vrlo poseban BMW M4.

Vozio je "mali zeleni" u zenitu svoje karijere i Ferrari kao i Porsche modele, međutim ovaj je M4 bio jedan od njegovih posljednjih automobila.

Ono što je posebno na ovom M4 osim činjenice da je bio u vlasništvu Maradone koji ga je kupio 2017. nakon što je postao trener drugoligaša Al Fujairaha iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, jest vlastoručni potpis na vjetrobranu kao i plava bljeskajuća svjetla smještena u masku hladnjaka te ugrađena policijska sirena.

image

BMW M4

Adrian Mercado

Sve ostalo je kod ovog M4 modela serijski: kožni interijer, krov od karbonskih vlakana i snažni 3.0 bi-turbo redni "šestak" od 431 KS u kombinaciji sa 7-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.

Datuma 19. listopada postavljena je početna cijena od 165 tisuća dolara (1,1, milijuna kuna) i još nije poznato je li automobil prodan i za koji iznos.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:41