MODERNI GLADIJATOR

Video: Hrabro srce za rekord, 64-godišnjak vozio motocikl na četvrt milje do brzine od 432 km/h

Vožnja McBridea bila je najbrži ikad u smislu da je 431,91 km/h najveća zabilježena brzina na toj udaljenosti

Najbrži motocikl

 Youtube screenshot

Utrke ubrzanja motociklom su strašne kako i izgledaju, ali opasnost nije nikada odvratila hrabre u "hvatanju" svjetskog rekorda. To se i dogodilo tijekom vikenda u Virginia Motorsports Parku u SAD-u, a 64-godišnji Larry "Spiderman" McBride postigao je najbrži prolaz na četvrt milje s "drag motociklom" ikad, s brzinom od 431,91 km/h.

Da budemo jasni, McBrideov prolaz bio je najbrži ikad u smislu da je 431,91 km/h (268,38 m/h) najveća zabilježena brzina ikada na toj udaljenosti. Ako ste znatiželjni koji je bio prethodni rekord, to je 428 km/h (265,95 m/h), kojeg je također postavio McBride. Sam prolaz bio je prilično divlji. McBride je cijelo vrijeme pokušavao održati motocikl stabilnim, što je zapravo i način zbog kojeg je zaradio nadimak "Spiderman".

image

Larry 'Spiderman' McBride

NHRA

U razgovoru s Philom Burgessom iz NHRA-e, McBride je rekao da prolaz nije bio previše "čist". Mora je prilično obuzdavati motocikl. "Malo je gubio kontakt s podlogom pa sam zgrabio stražnju kočnicu - da ga obuzdam i potom sam stvarno dobro odvozio drugu polovicu", rekao je. "Znao sam da sam išao užasno brzo. Nisam zapravo shvaćao da sam prošao 431 km/h, ali znao sam da je jako brzo".

image

Utrka ubrzanja

YouTube Screenshot

I kao da sve ovo nije dovoljno. McBride misli da je brže moguće. Sljedeći cilj je 270 m/h (434,5 km/h), i čini se da će biti sigurno voziti motocikl pri toj brzini.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 00:56