POJAČAJTE ZVUČNIKE!

Video: Ima li V6 hibrid magiju V8 Ferrari modela? Pogledajte u akciji i poslušajte novi 296 GTB

Iznimne brojke tehničkih performansi govore o rekordnoj specifičnoj snazi ​​benzinskog motora od 221 KS/l
Ferrari 296 GTB u akciji
 Youtube scre

Ferrari je objavio video svog novog modela 296 GTB u akciji na stazi, a može se čuti i zvuk njihovog novog cestovnog bolida stvorenog za prave Ferrari entuzijaste za korištenje na cesti i na stazi.

Podsjetimo, riječ je o prvom cestovnom Ferrariju s V6 motorom još od 1970-ih i Dina, koji je ujedno i plug-in hibrid o kojem smo nedavno pisali..

Ispod stražnjeg stakla, dakle, nalazi se snažni pogonski sklop u kojem snagu istovremeno isporučuju novi turbobenzinski V6 motor od 663 KS i elektromotor snage 167 KS za ukupnih 830 KS i maksimalni okretni moment od 740 Nm.

Ove iznimne brojke govore i o rekordnoj specifičnoj snazi ​​benzinskog motora (221 KS/l) što je najbolji rezultat među svim serijskim automobilima. Najveća brzina iznosi 330 km/h, ubrzanje od 0 do 100 km/h traje 2, 9 sekundi, a od 0 do 200 km/h samo 7,3 sekunde.

O kakvom je modelu riječ dovoljno je reći kako je 296 GTB trenutno na drugom mjestu među najsnažnijim cestovnim Ferrarijima, u rangu s modelom 812 Competizione, a brži je i snažniji samo SF90 Stradale s 1000 KS.

Benzinac V6 razvijen je "od nule" za ovaj model, a ono što sigurno golica maštu fanova tvrtke iz Maranella jest pitanje: kako se čuje jedan Ferrari s V6 motorom i mora li u ovoj klasi baš uvijek biti V8, bez obzira na sve strože norme o ispušnim plinovima i sveopće prihvaćeni "Downsizing".

Kako se čuje novi bolid poslušajte u videu i pišite nam u komentare, čuje li se po vama kao pravi Ferrari koji mora biti napadan izgledom, brz kao vjetar i gromoglasan poput početka koncerta Rolling Stonesa?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 06:24