VANDALIZAM NA DJELU

Video: Jedan od tek 500 Mercedesa CLK Black Series ostao na ciglama nakon krađe kotača

Vrlo rijedak Mercedes parkiran na ulici bio je meta lopova koji su uspjeli ukrasti dva stražnja kotača
CLK Black Series
 Youtube screenshot

Početkom milenija Mercedes je krenuo s označavanjem posebnih najsnažnijih AMG modela oznakom "Black series". Modeli su bili izrađivani u ograničenim serijama i uglavnom za poznate kupce te često nastupali na promotivnim okupljanjima AMG divizije. Danas takvim modelima cijena samo raste, postaju s godinama kolekcionarski moderni klasici, a jedan od takvih je i CLK 63 AMG Black series čiji 6,2-litreni atmosferac postiže čak 507 KS i koji se u samo 500 primjeraka proizvodio od 2007. do 2009. godine.

Posebnosti su osim dorađenog motora bile prošireni blatobrani od ugljičnih vlakana za smještaj posebnih 19 colnih alu naplataka, veći usisnici za dovod zraka na prednjem braniku, stražnji spojler i difuzor, poseban ispušni sustav, sportski podesiv ovjes, sportska sjedala i kompletno trkaće uređenje unutrašnjosti te izbačena stražnja klupa za što manju masu. Uz sve preinake CLK Black Series bio je u stanju potegnuti točno 300 km/h.

Nedvojbeno, ovaj je brutalno snažan model predstavljen sad već prije 13 godina ostao u srcima svih AMG zaljubljenika, a mala serija daje mu posebnu ekskluzivnost. No, to nije omelo lopove, kao što možemo vidjeti u videu na Youtube kanalu korisnika Munch997, da mu ukradu kotače dok je bio parkiran u jednoj ulici u Londonu. Auto koji danas u najboljem stanju i s malo kilometara stoji i do 150.000 eura ovako ostavljen izgleda stvarno žalosno. Zanimljivo, prednji su kotača ostali na automobil, a stražnji je kraj ostao na ciglama. Vjerojatno je nešto omelo vandale da "odrade" posao do kraja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 07:20