BOGATO NASLIJEĐE

Video: Kakav prizor! Novi Ferrari Daytona SP3 na Mugellu vozi uz ‘ikone‘ kojima je inspiriran

‘Finali Mondiali‘ je zapravo bila i prava utrka, pa je uz nekoliko paradnih krugova bilo i pravog natjecanja...

Ferrari Mondiali 2021.

 YouTube Screenshot

S ciljem proslave svoje serije utrka, Ferrari je priredio pravi spektakl kojeg je nazvao ‘Finali Mondiali 2021’, a na stazi na Mugellu predstavljeni su neki od najboljih automobila iz bogate povijesti proizvođača.

image

Ferrari Mondiali 2021.

YouTube Screenshot

Zajedno s premijerom najnovijeg modela Ferrari ‘Icona’ serije, Daytone SP3, održana je i demonstracija novog superautomobila. Pokreće ga atmosferski 6,5-litreni V12 koji razvija 840 KS (618 kW) i 697 Nm okretnog momenta.

image

Ferrari Mondiali 2021.

YouTube Screenshot

Međutim, Daytone SP3 nije jedini automobil sa značkom galopirajućeg konja koji je demonstriran. Uz nju, dva 330 P4 i 412P su odradili nekoliko paradnih krugova oko Mugella. Može se čuti zvuk zdvojenih V12 pri velikim brzinama, dok je starijim automobila dopušten malo opušteniji tempo.

Uz navedene automobile, Ferrari je želio pokazati i druge aspekte svog trkaćeg naslijeđa. U videozapisu možete vidjeti i trio relativno modernih bolida Formule 1 iz 2009. godine, koje su vozili Giancarlo Fischella i Oliver Beretta, a tu je i Ferrari SF70H iz 2017. godine kojeg je vozio Andrea Bertolini.

Nakon njih, proizvođač iz Maranella je predstavio nekoliko FXX-a Ks, 599XX, starije 458 GT3, 355 GT Competizionea i niz drugih automobile kako bi pokazao svoju široku lepezu performansi. 'Finali Mondiali' je zapravo bila i prava utrka, pa je uz nekoliko paradnih krugova bilo i pravog natjecanja u kojem je Luka Nurmi postao najmlađi vozač koji je ikada osvojio 'Ferrari Challenge Trofeo Pirelli'. Ernst Kirchmayr je u međuvremenu postao pobjednik 'Ferrari Challengea Europe Coppa Shell'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 07:33