AKTUALNO

Video: Kako vrijeme leti! Renault nakon 60 godina pokazao novu ‘Četvorku‘, prvo kao dron AIR4

Leteći automobil AIR4 nešto je neviđeno i pokazuje kako bi ikona mogla izgledati za sljedećih 60 godina

Renault AIR4 concept dron

 Renault

Renault je obilježio 60. godišnjicu modela 4 letećim projektom koji donosi izgled ikonskog francuskog modela za sljedećih 60 godina. Dizajniran u suradnji sa stručnjacima tvrtke TheArsenale, AIR4 predstavlja moćni dron od karbonskih vlakana.

image

Renault AIR4 concept dron

Renault

Nije tajna da Renault vraća model 4 koji je u razdoblju od 1962. do 1991. prodan u više od 8 milijuna primjeraka. Ali nemojte se nadati da će letjeti. Jedina stvar koju će AIR4 dijeliti s nadolazećim automobilom Renault 4 je da se oba napajaju baterijama. Kod drona AIR4 četiri propelera s dvije lopatice zamjenjuju četiri kotača pri čemu je karoserija postavljena na sredini okvira.

image

Renault AIR4 concept dron

Renault

Umjesto četverocilindričnog motora, s tehničkog stajališta, AIR4 se napaja litij-polimerskim baterijama od 22.000 mAh ukupnog kapaciteta 90.000 mAh, što je dovoljno za maksimalnu brzinu od 26 m/s. Najveća brzina iznosi 97 km/h,a najviša visina teta 700 m, a u Renault kažu da je svaki od četiri propelera sposoban generirati 95 kg vertikalnog potiska.

Po uzoru na original, unutrašnjost je definitivno neobična, sjedala se sastoje od nečega što izgleda kao klupa u parku presvučena remenima, a nadzorna ploča se sastoji od jednostavnog središnje smještenog digitalnog zaslona.

image

Renault AIR4 concept dron

Renault

“Nakon proslave koja traje cijelu godinu željeli smo stvoriti nešto nekonvencionalno kako bismo zatvorili priču o 60 godina Renaulta 4" rekao je za projekt za AIR4. rnaud Belloni, direktor globalnog marketinga marke Renault. “Ova suradnja s tvrtkom TheArsenale bila je prirodna. Leteći konceptni automobil AIR4 nešto je neviđeno i pokazuje kako bi ova ikona mogla izgledati za sljedećih 60 godina.”

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 11:30