NIJE IMAO POJMA

Video: Kamionom udario u Teslu na autopilotu pa ga gurao kilometar prije nego li je to primijetio

Vozač kamiona nije vidio Model 3, i nije ni imao pojma da gura električni automobil autocestom...
Screenshot incidenta
 YouTube Screenshot

Na mreži svakodnevno osvane mnoštvo videozapisa koji prikazuju razne incidente na autocestama diljem svijeta. Međutim, jedan od njih posebno se ističe, a prikazuje kamion kako udara Teslin Model 3 u stražnji kraj, nakon čega ga nastavlja gurati po autocesti još pola milje (800 metara).

Vozač Tesle Model 3 navodi kako je desnom trakom prolazio pokraj kamiona, dok se kamion neko vrijeme vozio lijevom trakom. Međutim, neposredno prije nego što je Tesla u potpunosti prošla pored kamiona, vozač kamiona odlučio je promijeniti traku udesno, udarivši u stražnji dio automobila.

image
Screenshot incidenta
YouTube Screenshot

Tesla je bočnom stranom završila ispred kamiona, no vozač kamiona nije primijetio što se dogodilo, nastavivši gurati Model 3 niz autocestu. Na svu sreću, situacija se nije pogoršala, a vozač je nastavio Teslu gurati još pola milje niz autocestu.

Na kraju je kamion stao, jer je vozač primijetio 'da nešto nije u redu'. Nakon što je izašao iz kamiona, shvatio je što ga točno 'koči'.

Tesla je navodno bio u Autopilot načinu rada, a vozač ističe kako ga je isti upozorio kada je kamion htio promijeniti traku, no 'za sve je bilo prekasno'. Rekao je i da se pokušao odmaknuti, ali je sila kamiona koji se kretao brzinom od 70 km/h bila prevelika da bi uspio savladati automobil.

image
Screenshot incidenta
YouTube Screenshot

Na svu sreću, nitko nije ozlijeđen. Utvrđeno je da je vozač kamiona kriv, a popravak Tesle, na kojeg je morao čekati mjesecima, koštao je oko 20.000 dolara (130.000 kuna). Osim navedenog incidenta, u videozapisu možete vidjeti i mnoge druge incidente uhvaćene TeslaCam-om.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 09:48