NEVJEROJATNE SNIMKE

Video: Kineski vlasnici Tesli prkose zdravom razumu i voze bez straha kroz poplavljena područja

Vožnja kroz poplave je glupa posebno zbog činjenice da razina vode može iznenada porasti i odnijeti živote
Tesla, poplave
 Twitter screenshot

Internet je preplavila velika količina video uradaka iz Kine u kojima vidimo kineske vozače Tesla modela koji voze poplavljenim područjima, nakon obilnih kiša u nekim dijelovima zemlje.

U jednom od videozapisa, snimljenih iz kabine Tesle Model 3 tako možemo vidjeti vozača koji prolazi kroz vodu duboku do vjetrobrana bez imalo straha, a čak se i dobro zabavlja.

Drugi video prikazuje bijeli Model 3 kako prolazi kroz poplavljeni dio ceste ispod mosta, dok treći video prikazuje još jedan bijeli Model 3 kako krstari poplavljenim područjem.

Podsjetimo, izvršni direktor Tesle Elon Musk u jednom postu na Twitteru je nahvalio sposobnosti Modela S da može plutati kratko vrijeme u vodi pa ne čudi da su brojni kineski vlasnici ispitivali mogućnosti svojih primjeraka do granice zdravog razuma te videozapise dijelili na društvenim mrežama u nastojanju da promoviraju superiornost modela marke.

Koliko god je impresivno vidjeti Tesla modele kako voze kroz poplavu, to ne mijenja jednostavnu činjenicu da je to apsolutno glupo.

Vožnja kroz poplave nije pametna iz više razloga, a posebno zbog činjenice da razina vode može drastično porasti i da može odnijeti živote.

Osim toga, gotovo je nemoguće odrediti dubinu vode dok se približavate poplavljenom dijelu ceste, a iako se Model 3 može nositi s vodom dubokom otprilike 1,5 metra, vozači su se lako mogli zaglaviti da je voda bila dublja.

Svakako, videozapisi poput ovih mogu izgledati fora, ali mogli bi i potaknuti druge da pokušaju ponoviti iste vratolomije, potencijalno dovodeći svoj život u opasnost.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. rujan 2022 16:53