ZVUK 80-IH

Video: ‘Krug‘ u legendarnom Ferrariju F40 jednako je uzbudljiv koliko i zvuči!

Svojevremeno, F40 je bio najbrži, najskuplji i najsnažniji superautomobil iz Maranellove ponude
Ferrari F40
 YouTube Screenshot

Ferrari F40 nosi titulu jednog od najpoznatijih superautomobila iz Maranella, a možda i šire. Mnogi nikada neće dobiti priliku da sjednu iza njegovog upravljača, a velika vjerojatnost je da ga neće ni vidjeti na ulici. Zbog ovog su ovakvi ‘point of view‘ videozapisi, koji pružaju uvid u iskustvo, uvijek dobrodošli.

Ovaj primjerak F40 u vlasništvu je jednog korisnika Instagrama (Drive N Slide). Iako je izrađeno samo nešto više od 1300 primjeraka, naziv korisnikovog računa implicira da se ovaj F40 vozi do krajnjih granica, onako kako je talijanska kompanija to zamislila kad je Enzo posljednji put dao blagoslov za proizvodnju.

Šestominutni videozapis daje nam pogled iz kabine na neke lijepe seoske ceste, a u jednom trenutku vozač izvodi impresivno proklizavanje tijekom izlaska iz zavoja. Montirana GoPro kamera uhvatila je i par plamenitih ispuha za vrijeme udaranja po graničniku okretaja. Zaista, prizor za vidjeti.

image
Ferrari F40
YouTube Screenshot

Iako se danas F40 sa svojim 2,9-litrenim V8 može učiniti slabim u odnosu na moderne Ferrarije, dva turbopunjača stvaraju 485 KS i 577 Nm okretnog momenta pri 7000 o/min. To ga je svojevremeno učinilo najsnažnijim, najskupljim i najbržim serijskim automobilom iz Maranellove ponude. Uz to, s 1133 kilograma je lakši od bilo kojeg modernog Ferrarija, a ručni mjenjač čini vožnju još ugodnijim iskustvom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 07:48