ROCKETMAN U AKCIJI

Video: ‘Ludi znanstvenik‘ izradio najluđi karting na svijetu s pulsno-mlaznim motorima

Njegov izraz lica dok vozi karting govori sve dok mu je neposredno iza glave masa usijanog metala

Rocketman u akciji

 Youtube screenshot

Kroz automobilsku povijesti bilo je mnogo vozila s epitetom "zvijer", međutim nešto poput ovog "uradi sam" kartinga do sad nismo vidjeli, a riječ je o pravom "zvjerskom projektu".

Karting Roberta Maddoxa ili "Rocketmana" možemo vidjeti u akciji na njegovoj YouTube stranici. Pritom "Rocketmanov" izraz lica dok vozi svoj kart govori sve, dok mu neposredno iza glave stoji masa usijanog metala.

Recept je ovo čudo na kotačima je zapravo jednostavan: uzmite okvir od cijevi, dodajte četiri kotača, sjedalo, volan, bocu propana, tri "pulse-jeta" (pulsno-mlaznih motora) i gotovo, zabava može započeti...

Čak je i motor prilično jednostavan. Pulsno-mlazni motor pogoni u osnovi miješanje zraka i goriva u komori za izgaranje, s eksplozijom u impulsima koja se odvodi iz stražnje strane radi potiska.

Može biti izrađen s malo ili bez pokretnih dijelova i sposoban je statički raditi. Pulse-jet motori su jednostavniji oblik mlaznog pogona, no obično imaju loš omjer kompresije, pa stoga daju nizak specifični impuls. Zato ih je Maddox ugradio tri, po njemu više nego dovoljno za kart.

Prema opisu iz videa Maddox je isušenim jezerom vozio do 144 km/h, "stvar" se pokreće papučicom gasa, a čini se kako je cjevasta platforma poprilično stabilna i pri visokim brzinama.

image

Jedna od kreaciaj Roberta Maddoxa

maddoxjets.com

Kako se može vidjeti na njegovoj internet stranici, ovaj je čovjek dosad izradio nekoliko kartinga, motocikala, čak i pulse-jet skateboard, a nudi dovršene motore, kao i komplete i projekte za sve koji žele izraditi vlastitu kart zvijer. Ludo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:35