IMPRESIVNO

Video: Mercedes-AMG GT Black Series novi je rekorder Ringa, pogledajte snimku lude vožnje!

Sa vremenom 6:43.626 postao je najbrži serijski model na stazi, a stručnjaci ističu kako bi u idealnim uvjetima vrijeme bilo još bolje
AMG GT Black Series
 Mercedes

Kada je sredinom srpnja Mercedes digitalnom prezentacijom predstavio novi AMG GT Black Series, već smo po izgledu i brojkama znali da je riječ o paprenom supersportašu, a sada je došla i potvrda koliko je zapravo ovaj model brz. Naime, u Mercedes su, baš kao što se i špekuliralo, nedavno jurili Ringom u nadi da će skinuti rekord Lamborghinija Aventadora SVJ kada su u pitanju serijski cestovni automobili. Prije nego što (opet) krenu komentari vezani uz (još brži) Porsche GT2 RS MR, treba napomenuti kako u tom slučaju nije riječ o sasvim serijskom modelu, već o doradi koju potpisuje Manthey Racing. Iako kompanija djeluje pod okriljem Porschea, kupac ne može doći u salon Porschea i naručiti GT2 RS MR, dok je model AMG GT Black Series bilo moguće naručiti upravo u salonu i nije bilo potrebno raditi nikakve naknadne preinake, pa samim time ovaj model odnosi titulu najbržeg serijskog, iako se i sami slažemo da su pravila pomalo čudna.

No vratimo se mi na rekord novog Black Series modela. Model sa mnoštvom spojlera i 4,0-litrenim twin-turbo V8 motorom koji broji 730 KS uz 800 Nm okretnog momenta. Za upravljačem se našao Maro Engel, GT3 vozač koji je ostao ugodno iznenađen performansama. Vrijeme? 6:43.626! Za to naravno postoji i snimka, a cijela stvar je posebno impresivna budući da su dijelovi staze još uvijek bili vlažni, pa se pretpostavlja da bi u idealnim uvjetima vrijeme moglo biti i do 4 sekunde brže! Pogledajte snimku rekorda:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:28