DRAG RACE

Video: Može li se Ferrari SF90 na ravnoj liniji nositi s tuniranim Nissanom Patrolom od 3000 KS?

To je jedan od najsnažnijih SUV-ova koji trenutno postoje na svijetu, i upravo je odmjerio snage s Ferrarijem SF90 Stradaleom

Ferrari SF90 Stradale i modificirani Nissan Patrol

 YouTube Screenshot

Bliski istok je velik po pitanju SUV vozila. Tamo ćete vidjeti razne ‘glomazne strojeve‘ svih vrsta, uključujući one koji su napravljeni da s lakoćom osvajaju pješčane dine. Jedna od najpopularnijih na Bliskom istoku je Nissan Patrol, s različitim verzijama koje se mogu vidjeti na ulicama.

Ali jedan poseban Nissan Patrol ističe se među ostalima. To je jedan od najsnažnijih SUV-ova koji trenutno postoje na svijetu, i upravo je odmjerio snage s Ferrarijem SF90 Stradaleom, zahvaljujući Carwowu.

Zapravo, za ovu drag utrku, korištena su četiri Nissan Patrola. Prva je standardna jedinica, koju pokreće 4,8-litreni redni "šestak" koji isporučuje oko 280 KS i 420 Nm okretnog momenta. Drugi je u obliku kamioneta s turbom koji ima oko 380 KS i 580 Nm.

Druga dva Patrola znatno su modificirana kako bi pružila još impresivnije performanse. Prvi ima twin-turbo paket koji povećava snagu na 1200 KS i 1600 Nm okretnog momenta.

I konačno, tu je jako modificirani Nissan Patrol koji je izgrađen na šasiji od GT-R-a R35 i ima twin-turbo 3,8-litreni V6 motor s ogromnim turbom. Modificiran od strane F Performancea, ovaj SUV razvija ogromnih 3000 KS i 3500 Nm okretnog momenta. Za njega se tvrdi da je najbrži SUV na svijetu prema Guinessovoj knjizi rekorda.

I tu je još Ferrari SF90, koji ima twin-turbo 4,0-litreni V8 pojačan s tri elektromotora: dva sprijeda i jedan straga. Ovaj hibridni pogonski sklop isporučuje 1000 KS i okretni moment od 800 Nm. Hoće li to biti dovoljno da drži korak s čudovišnim Nissanom Patrolom? Pogledajte video da biste saznali.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 15:19