‘ŽIVOT NA RUBU‘

Video: Ne, nije montaža, pogledajte gdje je ovaj vozač uspio izvesti polukružno okretanje

YouTube kanal zvan DrivingSkill nedavno je počeo privlačiti pozornost nakon što je jedan od njegovih videozapisa postao viralan

Polukružno okretanje na litici

 YouTube Screenshot

YouTuber je postao poznat na društvenim mrežama nakon što je podijelio videozapis koji prikazuje neke manevre automobilom koji prkose smrti.

Naime, YouTube kanal zvan DrivingSkill nedavno je počeo privlačiti pozornost nakon što je jedan od njegovih videozapisa podijeljen na Twitteru gdje je postao viralan.

Taj videozapis prikazuje čovjeka za volanom plavog jednovolumena koji izvodi zaokret od 180 stupnjeva na uskom komadu ceste uz liticu.

Pogled na YouTube kanal vozača prikazuje kako izvodi slične vratolomije u drugim vozilima. Jedan od njih prikazuje ga kako se okreće u crnoj limuzini na mostu širokom samo 3 metra.

Ne pokazujući apsolutno nikakav strah da će pasti s ruba, čovjek ide nekoliko centimetara naprijed dok se prednji kotači ne nađu točno na rubu mosta. Prilikom vožnje unatrag ne smeta mu što jedan od kotača visi s ruba mosta.

U jednom trenutku, oba stražnja kotača se prevrću preko ruba mosta, i kada vozač pokušava krenuti naprijed, kotači nemaju što uhvatiti. Njegovo rješenje je da jednostavno izađete iz automobila, podignete ga sa stražnjeg blatobrana tako da stražnje gume imaju nešto za što se mogu uhvatiti, i nastavite polukružno okretanje.

Čini se da ovakve akrobacije u vožnji nemaju nikakvu praktičnu svrhu, jer sumnjamo da bi netko bio primoran izvesti polukružno okretanje na ovakvim terenima. Ali hej, ako trebate način da pokažete svoje vještine za volanom, ovo je sigurno jedan od njih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. siječanj 2022 12:25