PREMIJERA

Video: Novi Porsche 718 Spyder RS Boxster je lakši, bučniji i snažniji, za prave vozačke užitke

2024. Porsche 718 Spyder RS

 Porsche

Željno iščekivani Porsche 718 Spyder RS je dobio sve dobro iz Caymana GT4 RS, nudeći manju masu i bolje vozne osobine.

S boxerom koji se može vrtjeti sve do 9000/min smještenim odmah iza ušiju putnika, bit će jedan od najuzbudljivijih "droptop" modela u ponudi marke. To će vrlo vjerojatno biti jedna od posljednjih potpuno novih ponuda s unutarnjim izgaranjem s dva sjedala i središnje smještenim motorom iz Porschea, budući da marka ima u planu prijelaz na EV varijantu od 2025. godine.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Baš kao i Cayman GT4 RS, gore spomenuti motor započeo je život u 911 GT3. Postavljen u sredini, proizvodi okruglih 500 KS (368 kW), što je značajno poboljšanje od 80 KS u odnosu na model bez RS značke. Ima 449 Nm okretnog momenta sve do 9000 o/min.

Mjenjač je također identičan GT4 RS-u. Ne postoji ručna opcija u ponudi, ali PDK mjenjač sa sedam stupnjeva prijenosa kratkog omjera brzo će vas provući kroz brzine, ubrzavajući do stotke za 3,2 sekunde i do najveće brzine od 307 km/h.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Sličnosti između Spydera RS i GT4 RS nisu ograničene samo na mehaniku. Tu je i isti aero tretman na prednjem kraju, uključujući dizajn prednjeg branika i dva kanala koji okružuju plastični poklopac prtljažnika ojačan karbonskim vlaknima. Ipak ima nekih promjena.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Boxsteru Spyderu RS nedostaje golemo krilo koje se nalazi na stražnjem dijelu Caymana GT4 RS. Kako bi se osiguralo da aerodinamika ostane uravnotežena, rub prednjeg spojlera kabrioleta nešto je kraći i nadopunjuje jedinstveni pačji rep na stražnjoj strani. Porscheov lagani sportski ispušni sustav od nehrđajućeg čelika dolazi kao standard, kao i prepoznatljivi otvori za zrak iza naslona za glavu.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Što se tiče ovjesa, Porsche je ublažio stvari u odnosu na svog brata s tvrdim krovom za ovu priliku što i priliči kabrioletu. Tu je i Porsche Active Suspension Management te sportske opruge koje spuštaju automobil za 30 mm, dok su opruge i amortizeri mekši nego na Caymanu GT4 RS. Naravno, dobivate i mehanički diferencijal s ograničenim proklizavanjem.

image

2024. Porsche 718 Spyder RS

Porsche

Oni koji žele više mogu se odlučiti za dodatni Weissach paket. Paket Weissach donosi završetke ispušnih cijevi od titana, više ugljičnih vlakana, izloženu haubu i još nekoliko logotipa koji će svijetu reći što točno vozite.

U salone bi trebao stići u proljeće sljedeće godine, a objavljena je cijena za američko tržište - 160.700 dolara (147.112 eura). Javno će se pojaviti sljedeći mjesec na događaju kojim se slavi 75 godina Porscheovih sportskih automobila prije nego što se pojavi na Goodwood Festivalu brzine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 04:04