NIJE IM OPROSTIO

Video: osuđeni odbjegli kriminalac tuži policiju jer su mu uništili Ferrari od 1,8 milijuna kuna

Auto nije bio osiguran i bio je popravljan nakon "totalke" premda je bio odjavljen i spreman za otpad
Uništen Ferrari
 Youtube screenshot

Neposredno prije izricanja presude kad je u Velikoj Britaniji osuđen na deset godina robije zbog prijevare, pranja novca i prikrivanja kriminala, 35-godišnji Zahid Khan pobjegao je u Dubai i tako izbjegao zatvor.

Međutim, ono što je bizarno jest činjenica da sada nakon dvije godine Khan, nekad poznati milijunaš, a danas odbjegli prevarant, tuži policiju West Midlandsa jer su mu zaplijenili i uništili njegov Ferrari 458 Spider vrijedan 200.000 funti.

Još je bizarnije kako je bio ostao bez automobila: naime, Khan je 2017. stigao na jedno od ročišta suda u Birminghamu, a spomenuti Ferrari je parkirao na pločnik i odmah ga je zaplijenila policija. Razlog: nije bio osiguran, a ustanovljeno je i da je automobil bio popravljan nakon "totalke" premda je bio odjavljen i spreman za otpad.

Video objavljen na YouTubeu početkom 2018. godine prikazuje trenutak kada je Khanov Ferrari uništen na lokalnom otpadu.

Nedavno je u razgovoru za Mail Online Khan izjavio: "pokrenuo sam postupak protiv policije West Midlandsa zbog njihovog nezakonitog ponašanja u odnosu na moj Ferrari 458 Spider vrijedan 200 tisuća funti."

Glasnogovornica policije West Midlandsa komentirala je da je Zahid Khan podnio tužbu, ali i da je ona već odbijena.

Policija se u međuvremenu bavi s mogućnošću izručenja Khana iz Dubaija kako bi robijao u Velikoj Britaniji, piše Birmingham Mail.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 08:13