DŽEPNA RAKETA

Video: Ovaj Lotus Exige s AMG-ovim V8 iz Mercedesa SLS-a je istinski ‘pocket rocket‘!

Vrlo moguće je riječ o jednom od najsnažnijih Lotusa koje smo ikada vidjeli zahvaljujući Mercedes AMG-ovom V8 posuđenom iz SLS-a
Modificirani Lotus Exige
 YouTube Screenshot

Lotus Emira predstavljen je u srpnju ove godine, pri čemu je u ‘mirovinu‘ poslao tri starija modela britanskog proizvođača automobila – Elise, Exige i Evoru. Dvoje od njih dobili su i svoju ‘Final Edition‘ izvedbu kao oproštaj, no čak ni one nisu imale snagu koju automobil iz ovog videozapisa ima.

image
Modificirani Lotus Exige
YouTube Screenshot

Ekipa iz Cars.co.za nedavno su posjetili Quentina Boylana, koji stoji iza ovog žutog Lotusa Exigea. Vrlo moguće je riječ o jednom od najsnažnijih Lotusa koje smo ikada vidjeli zahvaljujući Mercedes AMG-ovom V8 posuđenom iz SLS-a. 6,2-litreni V8 spojen je s originalnim sedamstupanjskim automatikom s dvostrukom spojkom, a cijeli pogonski sklop ugrađen je u malenu šasiju standardnog Exigea.

image
Modificirani Lotus Exige
YouTube Screenshot

Međutim, Quentin navodi kako su bile potrebne opsežne izmjene šasije i karoserije kako bi se masivni atmosferski motor ugradio. U suštini, kalup je u potpunosti prilagođen motoru – dulji je i širi od osnovnog Exigea kako bi bilo dovoljno mjesta za donatorski pogonski sklop.

image
Modificirani Lotus Exige
YouTube Screenshot

Cijeli projekt trajao je otprilike 5 godina od početka do kraja, a vlasnik nije htio odgovoriti koliko ga je sve to koštalo. I to nije zato što je riječ o nekom tajnom broju, već zato što ‘ne zna i ne želi znati‘. Pretpostavljamo da je mnogo nula u pitanju, a zanimljivo je da Quentin ima i modificiranu Toyotu Hilux s AMG-ovim pogonom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 01:10