ODMAH NA SERVIS

VIDEO: ovako izgleda BMW M4 nakon što Kubica u njemu odvozi 36 krugova po Ringu!

Ležajevi kotača, kočnice, ulje, gume - sve to je trebalo mijenjati, a nastradao je i difuzor koji se rastopio uslijed vrućeg auspuha!
BMW M4 Ring
 YouTube

Prije nekoliko dana pisali smo o ludoj vožnji Robera Kubice sa iznajmljenim BMW-om M4 po kultnom Ringu. Iako je na videu koji je objavio osnivač kompanije Apex, YouTuber i bivši zaposlenik Rimac Automobila Misha Charoudin prikazan samo jedan krug, sada je uslijedio nastavak priče. A isti je itekako zanimljiv. Naime, Misha je odlučio pokazati kako izgleda BMW M4 nakon što je Kubica s njim odvozio čak 36 krugova, odnosno 756 kilometara. A popis stvari koje treba mijenjati je popriličan.

Za početak, set ležajeva kotača odmah je promijenjen budući da više nije bio iskoristiv. Osim toga, pločice koje su bile zamijenjene neposredno prije nego što je Robertu uručen automobil u spomenutih 36 krugova su odradile "pola životnog vijeka". Misha i njegov mehaničar iz Apexa napominju kako bi stvar bila još gora da je "traction control" bio uključen - u toj varijanti sa spomenutom vožnjom stražnjih pločica više ne bi bilo. Nakon prvih 20 krugova Kubica je došao i po nove gume, a niti one ne izgledaju najbolje...

I za kraj - difuzor je također nastradao, budući da je od vrućine ispušnog sustava promijenio svoj položaj i oblik. Spomenutu stvar ipak su uspjeli rješiti, no u videu možete vidjeti u kakvom je položaju bio difzuor po povratku u garažu. Kubica je vožnju platio nešto manje od 7 tisuća eura, no ekipa iz Apexa zbog spomenutih elemenata koji su trebali biti zamijenjeni na kraju nije ništa zaradila. Naravno, Misha je objasnio kako su ipak dobili odličnu promociju, ali i kako se cijene baziraju prema prosječnom vozaču, a ne profesionalcu poput Kubice. Pogledajte video i detaljnu analizu automobila nakon vožnje:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:47