KONTROLIRANI TROŠAK

Video: Pogledajte groblje 3000 nikad voženih BMW-a i Minija koji već šest godina trunu na ledini

Lista vozila obuhvaća modele serije 2, 3, 4, 5, 6 i 7, i3, i8 te X1 i Z4 koji su vrijedili 1,125,000.000 kuna. Sada ne vrijede ništa
Groblje BMW-a
 Instagram screenshot

Prije dvije godine ekipa s portala Jalopnik objavila je fotografije tisuća skupocjenih BMW i Mini modela koji stoje na jednoj ledini u vlasništvu aukcijske kuće Adesa u kanadskom Vancouveru, a koji se nisu smjeli prodati.

Sada se na Instagram profilu supercar.fails pojavila novija snimka s tog golemog parkirališta na otvorenom s tisućama BMW modela koji su i dalje osuđeni na propadanje. Pritom nije potpuno jasno zašto u međuvremenu ako su već "otpisani", nisu završili u "preši" i iskorišteni za proizvodnju drugih automobila.

Što se dogodilo? Naime, 2015. godine kanadsku luku Halifax pogodilo je zimsko nevrijeme, a u procesu transporta s broda na željeznicu te dalje do salona, tamo se zateklo točno 2966 naručenih potpuno novih BMW-a i Minija.

More je snažno zasolilo automobile pa je odlukom vladine agencije zbog snažne izloženosti automobila pogubnom utjecaju slane morske vode, BMW dobio nalog kako svi automobili iz transporta moraju biti povučeni s tržišta opozivom.

Ukratko, BMW je milijardu i 125 milijuna kuna vrijednu pošiljku koja je sigurno bila osigurana jednostavno otpisao...

Umjesto naručenih automobila iz opoziva, BMW je ponovo izradio 2966 istih takvih koji su isporučeni kupcima, a automobile iz videa danas više nitko ni ne spominje. Osim kad netko snimi video uradak poput ovog u kojem vidimo te tisuće nikad voženih BMW-a koji još imaju najlon na sjedalima i koji već godinama stoje i trunu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 15:52