ISPALE MU IGLICE!

Video: Pogledajte kako izgleda kad Porsche 911 od 760 KS prevozi božićnu jelku pri 281 km/h

Ovaj eksperiment je zabavan, no to nije najbrže drvce Hennesseya ikad: rekord drži Jeep Grand Cherokee Trackhawk

Hennessey 911 Turbo S

 Hennessey

Božić je brzo stigao i već razmišljamo o kupnji jelke. Svi nekako automobilima prevezemo jelku do kuće, međutim u sjedištu tunera Hennesseya u Teksasu svake se godine zapitaju koliko se brzo jelka može voziti na krovu automobila.

image

Hennessey 911 Turbo S

Hennessey

Izbor prijevoza je ove godine pao na dorađeni Porsche 911 Turbo S, a to je osobni automobil šefa i snivača tvrtke Hennessey Performance, Johna Hennesseya na testnoj stazi Pennzoil.

Na krov stroja od 760 KS (što je bitno više od serijskih 641 KS ) pričvršćeno je drvce, a kao što možemo vidjeti u snimci, Porsche je postigao 281 km/h. Impresivno, iako daleko od najveće brzine automobila koja iznosi 331 km/h bez stabla na krovu.

image

Hennessey 911 Turbo S

Hennessey

Vozač utrka Spencer Geswein pilotirao je Porscheom, a u videu ga možete čuti kako kaže da je uklanjanjem stabla automobil postao potpuno drugačiji. Uklanjanje aerodinamički nepoželjnog dodatka značajno je smanjilo otpor automobila i promijenilo način na koji se automobil ponaša pri visokoj brzini, što nije iznenađujuće.

image

Hennessey 911 Turbo S

Hennessey

Nešto tako veliko na krovu pri tim brzinama će uvelike utjecati na to kako automobil vozi i kako se osjeća vozač. Ovaj eksperiment je zabavan, no to nije najbrže drvce Hennesseya ikad: rekord drži Jeep Grand Cherokee Trackhawk kojem je tuner podario 1000 KS koji je postigao 291 km/h što je ujedno i najveća brzina dorađenog Jeepa...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 18:55