656 KS U AKCIJI

Video: pogledajte kako novi Ford GT juri preko 320 km/h po njemačkoj autocesti!

Iako je maksimalna brzina prema tvorničkim podacima čak 348 km/h, čini se kako je za postizanje iste potrebna jako dugačka ravnica…
Ford GT na Autobahnu
 Shmee150 YouTube

Poznati YouTuber Shmee150 odlučio je isprobati krajnje granice svog Forda GT. Riječ je o novoj generaciji kultnog modela koja ispod poklopca skriva 3,5-litreni twin-turbo V6 motor od 656 KS. Prema službenim brojkama, maksimalna brzina iznosi čak 348 km/h! Pritom je za postizanje spomenute brzine potrebno koristiti posebni “V-max” način rada u kojem se podnica spušta za dodatnih 5 cm, a masivni spojler straga ostaje u najnižem položaju čime se smanjuje otpor zraka, ali također gubi i na stabilnosti, pa u Fordu ističu kako u spomenutom načinu rada treba biti oprezan. Kako to izgleda u praksi?

U videu možemo vidjeti kako Shmee kreće u Sport načinu rada u kojem se lako postiže 300 km/h ali nakon toga brojke rastu iznimno sporo. S druge strane, u već spomenutom “V-max” načinu rada brzina se vrlo brzo penje do 320 km/h no tada kreće prilično spori rast. Na kraju je nakon nekoliko pokušaja na brojčaniku osvanula brojka od 324 km/h, a poznati YouTuber je istaknuo kako bi mu za postizanje spomenutih 348 km/h trebala puno veća ravnica i kudikamo manje prometa na njemačkoj autocesti. Ipak, i 324 km/h je impresivna brojka, a kako to izgleda pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 13:17