KAO IZ MAD MAXA

Video: Pogledajte kako su Ukrajinci BMW Serije 6 pretvorili u ratno vozilo sa strojnicom!

Poklopac prtljažnika BMW-a je skinut, krov je spušten, a u pod prtljažnika je zavarena platforma s velikim mitraljezom

Vojni BMW cabrio

 Youtube screenshot

Nažalost, ratovi zahtijevaju brzu prilagodbu, pogotovo ako se branite od snažnijeg neprijatelja, pa tada sve korisno što nađete, u vještim rukama postaje oklop, ili u ovom slučaju ubojito oružje.

Takva je sudbina zadesila i ovaj luksuzni BMW Serije 6 u kabriolet verziji prve generacije, kojeg u ovom video uratku snimljenom na ulicama Mikolajiva, gradu smještenom uz obalu Crnog mora koji se trenutno nalazi pod ruskom opsadom, predstavlja ukrajinski vojnik.

Kako možemo primijetiti, poklopac prtljažnika BMW-a je skinut, a u podnicu je zavarena platforma s velikom strojnicom.

Riječ je o poznatom teškom mitraljezu NSV iz sovjetske ere kalibra 12.7 mm, namijenjenom uništavanju žive sile i lakog oklopa na tlu, kao i nisko letećih zračnih ciljeva na visini do 1500 metara.

Osim boja ukrajinske zastave i grba zemlje na automobilu, na braniku ovog automobila kao iz Mad Maxa ispisana je i poruka za ruske vojne brodove, no nećemo je prevoditi jer, sasvim očekivano, sadrži neprimjerene riječi.

Vjerojatno je netko ovog ljeta mislio krstariti obalom mora u ovom BMW-u s vjetrom u kosi, no ulazak ruskih trupa u Ukrajinu 24. veljače i događaji koji su uslijedili i potresli cijeli svijet i koji još uvijek traju, bavarskoj luksuznoj krstarici dali su potpuno novi smisao...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 10:19