JEDINI NA SVIJETU

Video: Pogledajte koliko je vremena i pažnje potrebno za pranje Pininfarininog Ferrarija P4/5

Nakon detaljnog pranja, Larry je mogao započeti proces korekcije boje, pri čemu ni jedan centimetar na automobilu nije zanemaren

Pininfarina Ferrari P4/5

 YouTube Screenshot

Prošlo je 15 godina otkako je Pininfarinin Ferrari P4/5 napravljen za Jamesa Glickenhausa, a ipak ostaje jedan od najpoznatijih i unikatnih Ferrarijevih modela u posljednje vrijeme.

Ono što ovog P4/5 i njegovu priču čini posebno zanimljivim je činjenica da ga Glickenhaus i dalje često vozi, za razliku od mnogih drugih rijetkih Ferrarija koji se čuvaju u garažama i gotovo nikada ne ugledaju svjetlo dana. Imajući to na umu, automobil se jako zaprlja, a Larry Kosilla iz AMMO NYC-a nedavno je dobio zadatak da ga temeljito i detaljno opere i izvrši potpunu korekciju boje.

Za početak, Larry je isprao automobil prije nego što ga je premazao pjenom kako bi očistio dio površinske nečistoće. Zatim je pažnju usmjerio na prekrasne kotače pri čemu je koristio male četke posebno za njih. Nakon toga, automobil je ručno opran i osušen ručnikom od mikrovlakana i komprimiranim zrakom.

Prednja i stražnja 'školjka' su zatim otvorene i poprskane pjenom prije ručnom čišćenja, nakon čega su započeli radovi u unutrašnjosti kako bi se osiguralo da P4/5 izgleda jednako dobro kao kad je prvi put izašao iz tvornice u Maranellu.

Nakon detaljnog pranja, Larry je mogao započeti proces korekcije boje, pri čemu ni jedan centimetar na automobilu nije zanemaren. Osim poliranja crvene boje, pažnju su dobili i svi ostali izloženi dijelovi od sjajnih karbonskih vlakana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 11:23