TEŽAK ZADATAK

Video: Porsche 911 koji je sletio u jarak izvlačila Toyota Yaris GR. Evo kako je prošlo...

Vozač Yarisa odabrao je neobičan kut za vuču i to u krivom smjeru, barem kako se razaznaje iz kratke snimke

Porsche u jarku

 Instagram screenshot

Vožnja po snijegu može biti izazovna, pogotovo ako vaš automobil ima puno konjskih snaga, pogon na stražnje kotače i nema zimske gume. To je vjerojatno bio slučaj s Porscheom 911 (992) u videu, koji je negdje u Poljskoj završio zaglavljen u jarku pored ceste. Srećom, tu se našla Toyota GR Yaris kao pomoć pri izvlačenju iako stvari nisu išle baš glatko.

Paprena Toyota GR Yaris djeluje kao automobil prikladan za snijeg zahvaljujući GR-Four sustavu pogona na sve kotače razvijenom iz iskustva u reliju, a pokreće ga turbo 3-cilindraš od 261 KS. Međutim i dalje se radi o laganom gradskom automobilu koji bi teško mogao povući masivni 911.

Osim toga, vozač Yarisa odabrao je neobičan kut za vuču i to u krivom smjeru, barem kako se razaznaje iz kratke snimke.

To je dovelo do toga da je japanski hot hatch klizio unaokolo boreći se za dobar "grip". Komentatori ispod videa koji je na Instagramu objavio Supercar.Fails rekli su da je Toyota na kraju uspjela izvući Porsche iz jarka i da nitko nije ozlijeđen.

Post drugog korisnika pod nazivom __the_knife__ koji je bio prisutan u incidentu daje nam bolju predodžbu o okolnostima. Vozač crvenog Porschea 911 vjerojatno je izgubio kontrolu nad sportskim automobilom dok je vozio zaleđenom cestom.

Srećom, nitko nije ozlijeđen, a šteta na Porscheu mogla bi biti isključivo kozmetička zahvaljujući mekom snijegu. Sigurni smo da će svi uključeni sljedeći put biti oprezniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 04:32