DA SE SLEDIŠ!

Video: Posada M-Sport Ford Pume Rally1 bolida ovu zastrašujuću nesreću prošla neokrznuta

Videozapis kojeg je snimio gledatelj prikazuje kako trkaći automobil prelijeće zaštitnu ogradu i zatim se zaustavlja na litici

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Jasno je da je reli jedan od najopasnijih oblika sportskog nadmetanja koji uključuje kotače, a vozač i suvozač M-Sport Ford Puma Rally1 automobila imali su sreću izbjeći ozbiljne ozljede nakon teške nesreće tijekom nedavne runde WRC-a u Monte Carlu.

Nesreća se dogodila uz dionicu uske planinske ceste kojom se vozio reli. Snimka Ford Puma tima prikazuje vozača Adriena Fourmaxua kako gubi kontrolu tijekom lijevog zavoja na cesti, zbog čega se zabio u stijenu na desnoj strani ceste i potom odletio preko ograde na strani ceste na reliju Monte Carlo.

Videozapis kojeg je snimio gledatelj prikazuje kako trkaći automobil preskače zaštitnu ogradu i zatim se konačno zaustavlja na pola puta niz liticu. Automobil je teško oštećen, s većinom otkinutih karoserijskih ploča. Najvažnije je to što je iznimno snažna putnička ćelija izdržala, a Forumaux i njegov suvozač Alexandre Coria izašli iz automobila bez ozljeda.

'Izgleda da je imao vrlo tešku nesreću', prokomentirao je ravnatelj tima Richard Millener u izjavi za The Sun neposredno nakon nesreće. 'Koliko mogu vidjeti, izgleda kako se sve dogodilo u prilično zeznutom zavoju. Probao je presjeći liniju i pretpostavljam da ga je malo blata bacilo u planinu i prevrnulo preko barijere 20 do 30 metara niz obalu'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 09:30