USKORO PREMIJERA

Video: Službenim teaserom Kia najavila novi crossover Niro koji će biti atraktivniji nego ikad

Očekuje se da će nova Kia Niro s karakterističnim svjetlosnim potpisom biti ponuđena u PHEV i EV verzijama

Kia Niro teaser

 Kia

Kia je objavila set teasera skica i video koji prikazuje drugu generaciju modela Nira i potvrdila vrijeme svečane premijere - na salonu mobilnosti u Seulu 25. studenog u 3.30 prema našem vremenu.

I kod nas uskoro stiže broj veći Sportage, električni EV6 je već u prodaji pa se može reći da je Kia upravo u ekspanziji s novom modelima koji svi nose novi karakteristični logo marke.

image

Kia Niro teaser

Kia

Najnovije skice dizajna Nira, crossovera koji se smješta između Stonica i Sportagea otkrivaju neobična LED prednja svjetla postavljena nisko na prednji branik i tanku horizontalnu rešetku iznad njih koja je istaknuta kromiranom trakom. Stražnji dio karakteriziraju tanka i okomito raspoređena stražnja svjetla koja prate oblik prepoznatljivih stražnjih nosača krova obojenih crveno stvarajući efekt dva tona boje.

image

Kia Niro teaser

Kia

U kabini Niro dobiva redizajniranu instrumentnu ploču od jednog dijela koja integrira digitalnu ploču instrumenata i zaslon osjetljiv na dodir infotainmenta, slično kao i kod Kie Sportage. Također možemo vidjeti visoko postavljen središnji tunel sa start-stop tipkom i novim ambijentalnim osvjetljenja na asimetričnoj kontrolnoj ploči.

image

Kia Niro teaser

Kia

Očekuje se da će Kia Niro druge generacije biti ponuđen u PHEV i EV verzijama, što znači da se vjerojatno neće temeljiti na najnovijoj E-GMP arhitekturi samo za električni pogon. Najvjerojatnije će model biti postavljen na dorađenoj platformi aktualnog modela te nuditi povećani električni domet u obje elektrificirane varijante. Podsjetimo, prva generacija Nira predstavljena je 2016. godine, a 2019. je stigao facelift.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. rujan 2023 01:50