PREMIJERA

Video: Stasit sportski SUV Mercedes GLC Coupe u drugoj generaciji atraktivniji nego ikad

Mercedes je ponovo iskoristio naš otok Pag i njegove ceste, golet i morsku obalu za snimanje video materijala za jedan novi model

Mercedes GLC Coupe

Mercedes je pokazao novu generaciju "Coupe SUV-a" GLC Coupé, a iako na prvi pogled jedva da ima vizualnih promjena u odnosu na prethodni model, većinom su prisutne jedna ili dvije evolucijske prilagodbe kod nove generacije. Tako da su Audi Q5 Coupe i BMW X3 Coupe ponovo dobili vrijednog sparnika.

Prije svega, treba reći da je većina novih značajki GLC Coupéa koji se sada predstavlja već prikazana prošle godine zajedno uz premijeru GLC klase. Istaknute značajke vanjskog facelifta uključuju ažuriranu donju masku s tanjim prednjim svjetlima i uža stražnja svjetla s revidiranom stražnjom maskom.

U unutrašnjosti, kokpit dobiva 12,3-inčni lebdeći zaslon iza upravljača i 11,9-inčni portretni zaslon osjetljiv na dodir u sredini instrumentne ploče. Novog GLC Coupea pokreću isti 2,0-litreni četverocilindrični motori s turbom koji su korišteni u prethodnoj generaciji.

Motori s unutarnjim izgaranjem kombinirani su s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom u četiri varijante i dostupni su kao 200, 300, 220 d i 300 d. Spektar snage kreće se od 197 do 269 KS, a dodatnih 23 KS može se nakratko generirati putem elektromotora.

image

2023. Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz

S druge strane, postoji samo značajan WLTP električni domet (113 do 130 km, ovisno o modelu) u PHEV modelima s novom baterijom od 31,2 kWh. Postoje tri verzije. 300 e sa sustavnom snagom od 313 KS označava početnu razinu. Iznad toga su 400 e s 381 KS i 300 de (335 KS).

Što se još promijenilo? Dimenzije, na primjer: s dužinom od 4763 mm, GLC Coupé je narastao za 31 mm. Također je 5 mm viši od svog prethodnika. Širina kotača povećana je za 6 mm sprijeda (sada 1627 mm) i 23 mm straga (sada 1640 mm). Veća duljina vozila pogoduje međuosovinskom razmaku te prednjim i stražnjim prevjesima. Širina je ostala ista i iznosi 1.890 mm.

image

2023. Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz

Time je GLC Coupe dobio prostraniji prtljažnik koji sada ima 545 litara (45 litara više od prethodnika). Ali revidirani oblik također smanjuje koeficijent otpora na 0,27.

U novom GLC Coupéu postoji obilje naprednih sustava pomoći u vožnji. Uz uobičajene senzore i sustave upozorenja, Mercedes nudi svoju Surround View kameru od 360 stupnjeva za manevre iz blizine. Značajke kamere također uključuju "prozirnu haubu" koja prikazuje teren neposredno ispred vozila.

image

2023. Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz

U kombinaciji sa standardnim off-road modom, koji također uključuje kontrolu nizbrdice, trebali biste moći manevrirati po teškom terenu - ako to želite. Kad smo već kod manevriranja: uz dobro poznati zračni ovjes, sada je u ponudu dodatne opreme uključeno i upravljanje svim kotačima.

image

2023. Mercedes-Benz GLC Coupe

Mercedes-Benz

Mercedes nije rekao ništa o cijenama za novi GLC Coupe, niti znamo kada će službeno stići u salone. Također, još nema informacija o bilo kojim drugim modelima, uključujući AMG varijantu. Na sva ova pitanja odgovore bi trebalo dobiti do ljeta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 19:06