NEVIĐENO

Video: Traktorom vodio policijsku potjeru i pokušavao pregaziti sve što se kreće

Dok su policijski službenici odgovarali na pozive, dobili su više izvještaja o tome da je traktor udario u više vozila

Policijska potjera

 YouTube Screenshot

Traktor John Deere vodio je policiju u potjeru pri malim brzinama prošlog tjedna u Sjevernoj Karolini, u SAD-u. Prema centru 911, muškarac na traktoru je pokušavao udariti pješake i vozila dok se kretao autocestom 421.

Dok su policijski službenici i zamjenici šerifa odgovarali na pozive, dobili su više izvještaja o tome da je traktor udario u više vozila. Prvi policajac locirao je osumnjičenika, 43-godišnjeg Ronnieja K. Hicksa, na parkiralištu baptističke crkve Three Forks. I dalje upravljajući traktorom, Hicks je gurnuo kontejner za smeće u zgradu crkve i zatim nastavio malom brzinom dok su ga policajci slijedili.

Policajci su progonili traktor na američkoj autocesti 421, radeći na preusmjeravanju nadolazećeg prometa kako bi zaštitili vozače u tom području. Hicks je nastavio nepravilno voziti, skrećući naprijed-natrag u nadolazeći promet u pokušaju da spriječi potjeru.

Traktor je oštetio najmanje četiri vozila, među kojima je i Ford Explorer u kojeg se namjerno zabio. Šteta na svim vozilima procjenjuje se na tisuće dolara. Policija je na kraju postavila palice u pokušaju da prekine potjeru. Uspješno su mu probušili prednje gume, ali je traktor nastavio dalje.

Dok se potjera nastavljala prema lokalnoj školi, povećavajući zabrinutost za javnu sigurnost, službenici za provođenje zakona dobili su ovlaštenje da pucaju u gume traktora. Puškom su probušili stražnje gume, znatno usporivši potjeru.

Traktor je skrenuo na privatni prilaz, gdje je Hicks napustio traktor, bježeći pješice. Mahao je nožem prema službenicima, a zatim je srušen elektrošokerom. Na kraju je priveden i optužen za više prekršaja i kaznenih djela, uključujući krađu traktora, bijeg, vožnju u invalidnom stanju i nesavjesnu vožnju.

Policija je brzo pohvalila brzu reakciju i suradnju više agencija za provođenje zakona, koje su ovaj incident okončale bez ozlijeđenih. Trenutačno je Hicks zadržan uz jamčevinu od 50.000 dolara i trebao bi se pojaviti na sudu 10. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 03:36