UTRKA U ZEMUNIKU

Video: U dvoboju s Ferrarijem SF90 Rimac Nevera postavila neslužbeni svjetski rekord na 1/4 milje

Na aerodromskoj pisti Zemunik kod Zadra Nevera se obračunala u ubrzanju s talijanskim hibridnim hiper autom na četvrtini milje
Utrka ubrzanja
 Youtube screenshot

Prošlog tjedna su najutjecajniji svjetski Youtuberi boravili su Pagu i u okolici Zadra na poziv Rimca gdje su dobili priliku testirati danas predstavljenu Rimac Neveru, između ostalog i na vrućem asfaltu Zemunika kod Zadra.

Mat Watson s kanala Carwow tako je postavio na YouTube video utrke ubrzanja s Matom Rimcem gdje su na crtu novoj Neveri stavili magični talijanski hibridni hiper automobil Ferrari SF90 Stradale s pogonom na sve kotače, kojeg pokreće 4,0-litreni twin-turbo stroj potpomognut trima elektromotorima (dvama smještenim na prednjoj osovini i jednim između benzinca i kutije 8-stupanjskog mjenjača s dvije spojke) za ukupnih 1000 KS i 800 Nm. Masa: 1770 kg.

S druge stane, kako kaže Mat u videu, ništa se ne može usporediti s potpuno električnim hrvatskom hiper automobilom Rimac Nevera od 1914 KS i 2360 Nm od 2150 kg koji ide "kao da sutra ne postoji".

Odrađeni su start iz stajanja te leteći start i u oba je slučaja Nevera pokazala koliko je moćan hiper automobil u odnosu na uobičajeni. Usto, izmjerena vrijednost vremena prolaska "četvrtine milje" Nevere iznosi 8,62 sekundi što je zasad neslužbeni svjetski rekord za serijske automobile! Pogledajte video...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 11:01