TRENUTAK ISTINE

Video: velika usporedba terenskih mogućnosti legendi, Defender protiv Wranglera i G-klase!

Očekivano, svaki od ova tri terenca prošao ispit, međutim neki od njih nešto teže, a neki lakše. Bilo je iznenađenja!
Usporedba terenaca
 Youtube screenshot

Novi Land Rover Defender nasljednik kultnog pretka nikako nije jeftin radni stroj, a prema onime tome što bi mogao na terenu najveći su mu suparnici također nimalo jeftin aktualni Jeep Wranglera kao i neuništivi Mercedes G-klase.
Iako se ova tri modela ne moraju nužno boriti za istu ciljanu publiku, svakako je zanimljivo vidjeti koji je sposobniji na off-road testu.
Ekipa iz Autocara ih je odvela u jedan u napušteni kamenolom i provjerila koji od njih može proći zahtjevnu off-road stazu s najviše lakoće. Rezultati su bili iznenađujući.
Istina, teško je odrediti koji terenac radi apsolutno najbolji posao kad siđe s asfalta, jer postoji toliko različitih vrsta površina, a da ne spominjemo važnost guma. Izazovi pritom mogu biti doista šaroliki, od puzanja blatnom kaljužom, spuštanja pustinjskim dinama, prelaženja vodenih prepreke... a tu su i snijeg, kamen, makadam...
Zato se ekipa odlučila umjesto traženja najboljeg među njima fokusirati na zadatke poput vožnje rampom, testiranjem mogućnosti "napadnih" kutove i odmaka od tla.
Očekivano, svaki od ova tri terenca prošao ispit, međutim neki od njih nešto teže, a neki lakše.
Treba napomenuti i da je samo Land Rover Defender stigao sa zračnim ovjesom, dok su Mercedes G350d i Jeep Wrangler Rubicon stigli na standardnim oprugama s amortizerima. Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 23:31