ZABAVA ZAGARANTIRANA

Video: vlasnik provozao novu Toyotu Yaris GR sa 261 KS po Ringu za manje od 8 minuta!

Novinari diljem svijeta oduševljeni su voznim karakteristikama ovog modela, a sada imamo prilike vidjeti automobil u akciji po Ringu
Yaris GR u akciji
 Toyota

Kada je Toyota početkom godine predstavila novi Yaris GR, auto entuzijasti su bili oduševljeni. Razlog? Riječ je o cestovnom modelu koji ispod poklopca skriva 1,6-litreni trocilindrični turbobenzinski motor snage 261 KS uz 360 Nm okretnog momenta! Da stvar bude bolja, snaga se prenosi na sve kotače i to putem ručnog mjenjača. Formula za zabavu je time upotpunjena. Automobil se može naručiti i s opcijskim Circuit paketom uz koji dolazi „špera”, dodatno poboljšan ovjes kao i 18-inčni naplaci upareni s Michelin Pilot Sport 4S gumama. Sve to zvuči odlično, a potvrda kako će ovaj model biti itekako zabavan došla je sa prvim testnim vožnjama. Čak su i novinari bez dlake na jeziku, poput Chris Harrisa, pohvalili ovaj model, pa je samim time želja svih ljubitelja vožnje za ovim modelom dodatno porasla. A sada je na YouTubeu osvanuo i video u kojem je moguće vidjeti Yaris GR u akciji po Ringu. Autor ističe kako je krug odradio dok je temperatura zraka iznosila 6 stupnjeva, a unatoč tome Yaris GR je uspio odraditi krug ispod 8 minuta. Točnije, za 7 minuta i 56 sekundi. Pogledajte video:

Inače, svi ljubitelji ovog modela koji možda nisu spremni keširati za automobil, ali bi ga svakako htjeli isprobati na stazi moći će to od iduće sezone učiniti upravo na kultnom Ringu, budući da je ekipa iz Apex Nurburgringa kupila svoj primjerak koji će biti moguće iznajmiti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 04:36