SKUP SPORT

Vlasnik ovog Lamborghinija Aventadora izdvojio je 75 milijuna kuna za registarsku oznaku!

Na 10 milijuna eura vrijednoj registarskoj oznaci iz Katara nalazi se troznamenkasti broj ‘123‘, i kupljena je na aukciji
Lamborghini Aventador SVJ Roadster
 YouTube Screenshot

Lamborghini Aventador SVJ Roadster prilično je skup superautomobil, no ovaj primjerak kojeg je jedan YouTuber 'uhvatio' na prometnici u Monaku vjerojatno je najskuplji Lamborghini na cesti. Za sve je zaslužna registarska oznaka koja vrijedi 10 milijuna eura.

Na 10 milijuna eura vrijednoj registarskoj oznaci iz Katara nalazi se troznamenkasti broj '123', i kupljena je na aukciji. Ako su podaci o cijeni točni, riječ je o najskupljoj registarskoj oznaci na svijetu. To je jedinstvena troznamenkasta tablica, no svejedno, 10 milijuna eura za nju zvuči potpuno besmisleno.

S druge strane, ovaj Aventador SVJ Roadster izgleda prilično dobro. Karoserija je završena biserno bijelom nijansom, krov je izrađen od karbonskih vlakana, a tu su i neki aero dijelovi karoserije, crni naplatci koji pokušavaju sakriti crvene kočione čeljusti i neki ljubičasti akcenti vanjštine.

Unutrašnjost kombinira iste dvije nijanse (bijela i ljubičasta) s detaljima od karbonskih vlakana na armaturnoj ploči. S obzirom na to da je vlasnik bio spreman izdvojiti ovu svotu za registarsku oznaku, ovo vjerojatno nije jedini njegov automobil, ali bi mu mogao biti među najdražim.

Prisjetimo se, SVJ Roadster predstavljen je prije gotovo dvije godine, s agresivnim aerodinamičkim kompletom i snažnijim motorom u odnosu na 'standardnu' verziju. Koristi 6,5-litreni V12 koji proizvodi 770 KS (566 kW) i 720 Nm okretnog momenta, a brojke se prenose putem sedamstupanjskog automatika koji ih šalje na sva četiri kotača. Do stotke je SVJ Roadsteru potrebno samo 2,9 sekundi, a maksimalna brzina iznosi 350 km/h.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:14