FOTO, VIDEO

Volkswagen predstavio novi Golf 8 u karavanskom izdanju, nudi se i povišena verzija Alltrack

U odnosu na prethodnika, novi Golf Variant 66 mm duži, što je rezultiralo sa više prostora za noge ali i još većim prtljažnikom
Golf 8 karavan
 VW

Volkswagen je sada i službeno predstavio novi Golf 8 Variant. Riječ je naravno o karavanskoj izvedbi osme generacije popularnog kompakta koja će biti izbor svih onih koji žele praktičnost. Njemački je proizvođač odmah predstavio i posebnu Alltrack izvedbu sa robusnim dodacima koja će biti alternativa crossoverima.

image
Golf 8 karavan
VW

U odnosu na prethodnika, novi Golf Variant je nešto duži (broji 4,63 metra), što je rezultiralo sa više prostora za noge ali i još većim prtljažnikom (sa 605 litara povećan je na 611 litara, odnosno na 1642 litre kada se obori stražnja klupa). Ove brojke su itekako važne budući da velik broj ljudi kupuje ovakve modele upravo zbog veličine prtljažnog prostora i jednostavnosti korištenja.

image
Golf 8 karavan
VW

Uz to, Golf 8 Variant izgleda atraktivno, a novost je i posebni paket opreme "Black Pack" koji zamjenjuje kromirane elemente sjajno crnima. Prednji kraj očekivano je identičan kao i kod kompaktne izvedbe, a najviše promjena ima kada se pogleda na bočni i stražnji kraj automobila koji naravno ima drugačije linije.

image
Golf 8 karavan
VW

Unutrašnjost je također dobro poznata - ispred vozača se nalazi digitalni kokpit, dok središnjim dijelom dominira zaslon osjetljiv na dodir. Po pitanju ponude motora također nema iznenađenja - tako se nude različiti benzinci (1.0 TSI, 1.5 TSI), mild hibridi (eTSI) te 2.0 TDI dizelaš.

image
Golf 8 karavan
VW

Alltrack verzija dolazi isključivo sa dizelašem od 200 KS i pogonom na sve kotače. Više detalja oko dolaska na tržište trebalo bi biti poznato uskoro.

image
Golf 8 karavan
VW
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:30