VIDEO

Vozačica autobusa svojim brzim promišljanjem izbjegla pregaziti ženu koja je pala s motocikla

Gradske vlasti hvale vozačicu zbog njezine brze reakcije koja je vjerojatno spasila život paloj motociklistici

Screenshot incidenta

 YouTube Screenshot

Žena iz Teksasa zahvaljuje vozačici autobusa koja joj je vjerojatno spasila život. Video incidenta pokazuje kako je suvozačica pala s motocikla s tri kotača i umalo završila ispod autobusa u susjednoj traci. Službenici hvale vozačicu autobusa zbog njezine budnosti i brze reakcije.

Gotovo tragična nesreća dogodila se 21. listopada u Hot Springsu, u Arkansasu. Video nadzorne kamere s prednjeg dijela autobusa pokazuje kako putuju brzinom od oko 50 km/h samo nekoliko trenutaka prije incidenta. Motociklist i njegova suputnica, žena iz Teksasa, voze u traci neposredno ispred autobusa.

Dok promet u traci usporava kako bi jedan automobil skrenuo ulijevo, čini se da vozač motocikla ne obraća pozornost. U posljednjoj sekundi primjećuje zaustavljene automobile i nema vremena da se sigurno zaustavi, pa skreće u drugu traku ispred autobusa. Nasilna akcija izbacuje njegovu suputnicu s motocikla i ostavlja je na cesti u drugom traku.

Nekako bez gotovo nimalo vremena za reakciju i s vrlo malo pločnika između autobusa i pale motociklistice, vozačica autobusa Michelle Ramon uspijeva zaustaviti autobus. “Bilo je zastrašujuće jer nisam mislila da imam dovoljan zaustavni put. Pala je s motora i ležala je preko moje trake, a ja nisam imala kamo", opisala je Ramon za KARK.

"Tada sam pritisnula kočnicu što sam jače mogla moleći da mogu stati na vrijeme i sve se dogodilo u sekundi". Gradski upravitelj Bill Burrough pohvalio je gospođu Ramon za njezine odlučne poteze, rekavši: "Proveli ste svoju sigurnosnu obuku u djelo, što je dovelo do sigurnosti naših vozača, ali i putnika na motociklu". Vlasti nisu objavile ime vozača motocikla i putnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 09:21