FOTO, VIDEO

Vozili smo osvježeni Citroen C3 Aircross: Praktičan i najudobniji u klasi s cijenom od 126.900 kn

Najviše promjena doživio je prednji kraj, dodano je i puno opreme za sigurnost i udobnost, a motori su i dalje dizeli i benzinci
Citroen C3 Aircross
 Citroen

Osvježeni gradski SUV Citroen C3 Aircross stigao je na hrvatsko tržište, a poznate su i cijene. Imali smo ga priliku isprobati u okolici Samobora, a već od prvog susreta s automobilom bili smo dojma kako je riječ o bitno zrelijem i stilski izražajnijem automobilu.

Očekivano, prvi redizajn suparnika Nissana Juke ili Opela Crosslanda donio je osvježenje po pitanju izgleda, a promjene u dizajnu najviše se primjećuju s prednje strane gdje se ističe veći usisnik zraka, novi prednji branik, maska oštrijeg izgleda s kromiranom vodoravno postavljenim letvicom između LED dnevnih svjetala, dok su glavna svjetla sada pravokutnijeg oblika.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

Promjene na ostatku automobila se ne ističu toliko, ali jedna od važnijih novosti je da se paleta dostupnih boja proširila za dodatnih sedam nijansi uključujući Kaki sivu, Voltaic plavu i Banquise bijelu.

Unutrašnjost na prvi pogled ostaje ista, ali Citroen je dodao nekoliko novih opcija za izgled, kao i nova sjedala Advanced Comfort kakva imaju modeli C4 i C5 Aircross, a koja osiguravaju još udobniju vožnju ionako udobnog automobila.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

S boljim paketima opreme dolazi i 9 inčni zaslon multimedije osjetljiv na dodir s navigacijom kao i bolje povezivanje s mobilnim uređajima putem Apple CarPlay-a i Android Auta. Središnja konzola dolazi s još više mjesta za pohranu, a vesele i novi detalji koji podižu dojam luksuza poput kromiranih detalja na ventilaciji, komandama multimedije...

Osvježeni C3 Aircross i dalje nudi prilagodljivost i vrhunsku prostranost za klasu te tako pruža još veću razinu udobnosti i svestranosti upotrebe. Zahvaljujući kompaktnim vanjskim dimenzijama od 4,16 m koje mu omogućuju dobru upravljivost i okretnost, novi SUV C3 Aircross nudi jedinstvenu ponudu najprostranije kabine u svom segmentu.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

Osim toga velik je i prostor za noge u stražnjem dijelu kao i prostor za glavu koji su jedinstveni u segmentu, novi SUV C3 Aircross nudi i vrhunsku prilagodljivost zahvaljujući klupi u dva zasebna dijela koja se može pomicati za 150 mm, kao i mogućnosti preklapanja suvozačevog sjedala kako bi se dobila tovarna duljina od 2,40 m i time omogućio siguran prijevoz vrlo dugih predmeta (namještaj, sportska oprema itd.).

Obujam prtljažnika može se povećati s 410 na 520 litara kada se stražnje sjedalo pomakne prema naprijed, a kada se stražnja klupa sklopi, može se povećati i do 1289 litara.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

Kvalitetnija ponuda personalizacije dostupna je i za unutrašnjost, pa su tako na raspolaganju 4 različita stila uređenja od kojih svaki ima vlastiti identitet koji može udovoljiti svačijim očekivanjima i željama kupaca.

Osim toga novi C3 Aircross dolazi s brojnim ugrađenim asistencijama vozaču poput prepoznavanja prometnih znakova i automatskog kočenja u slučaju opasnosti od sudara, te tehnologijom za pomoć u vožnji poput head-up zaslona u boji, ili kamere za vožnju unatrag Top Rear Vision.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

Svestran kao i ranije: mogućnosti vožnje na svim terenima iste su kao i prije zahvaljujući funkcijama Grip Control i Hill Descent Assist.

U motornoj ponudi nalaze se redom učinkoviti i snažni benzinskih PureTech i dizelskih BlueHDi motori: PureTech 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa, PureTech 130 s automatskim mjenjačem EAT6, BlueHDi 110 s ručnim mjenjačem sa šest stupnjeva prijenosa i BlueHDi 120 s automatskim mjenjačem EAT6.

image
Citroen C3 Aircross
Citroen

Na koncu i cijene: startaju od 131.900 kuna za benzinsku verziju PureTech 110 s ručnim mjenjačem i opremom Feel, najdostupniji dizelaš BlueHDi od 110 KS uparen s ručnim mjenjačem i opremom Feel Pack stoji 151.900 kuna, a odmah s početkom prodaje ponuđena je akcijska verzija PureTech 110 s opremom Feel Pack po cijeni od 126.900 kuna koji inače stoji 138.900 kuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:19