POGLEDAJTE VIDEO

‘Vratio se iz mrtvih‘: Kako je napušteni kultni Dodge Viper RT/10 dobio drugu šansu

U videu možete vidjeti što je bilo potrebno da se ovaj Viper vrati u život nakon što je vani stajao više od dvije godine

Dodge Viper RT/10

 YouTube Screenshot

Mnogo je napuštenih automobila, ali najviše nas boli srce kada među njima vidimo neke "velikane". U ovoj priči riječ je o Dodge Viperu RT/10, koji je dobio drugu priliku za "život". U videu možete vidjeti što je sve bilo potrebno nakon što je stajao na otvorenom više od dvije godine.

Na početku videa možemo vidjeti posljedice koje je stajanje na otvorenom imalo na Vipera. Prvi prozirni sloj karoserije od stakloplastike je jako stradao, gume su istrunule, a reći da su prozori neispravni je malo. Ne samo da prednji propuštaju, već stražnjih ni nema.

Lagano prskanje po karoseriji, motornom prostoru i svjetlima početak je dugotrajnom procesa. Nakon toga prednja svjetla dobivaju poliranje i već možemo vidjeti koju to razliku čini u odnosu na prvobitno stanje automobila.

Zatim se poliraju svi drugi dijelovi karoserije na kojima još postoji prozirnog laka, uključujući ogromnu haubu, prednji branik i prednje blatobrane. Većina stražnjih elemenata trebat će pričekati boju.

Detailing stručnjaci zatim uklanjaju sjedala kako bi mogli usisati lišće i sve drugo što se nađe u kabini. Zatim vade tepihe van i počinje uređenje interijera.

Tepih se pere pod pritiskom prije nego što se usisava i suši, a druge unutarnje površine čiste se parom i višenamjenskom otopinom za čišćenje. Kao i kod eksterijera, temeljito čišćenje čini veliku razliku u prezentaciji. Vlasnik je duboko dirnut i kaže da "ne izgleda kao isti auto".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 03:04