SVETI GRAL

Vrijedi više od novih modela: BMW M3 E30 iz 1988. na online aukciji prodan za čak 250.000 dolara!

Na brojčaniku stoji tek 8000 milja, a automobil vizualno izgleda kao da je tek izašao iz tvornice...
BMW M3
 BRING A TRAILER

BMW M3 kodnog imena E30 zauzima posebno mjesto među ljubiteljima automobila, a posebno među obožavsateljima bavarske marke koji ga često nazivaju i "svetim gralom". Stoga i ne čudi da je na nedavno održanoj online aukciji ovaj kultni model postigoa nevjerojatno cijenu. Krenimo redom - na oglasniku "Bring A Trailer" u SAD-u nedavno se pojavio primjerak iz 1988. godine koji je bio u vlasništvu jedne obitelji u Kaliforniji (gdje je transportiran odmah po završetku proizvodnje) sve do 2010. godine.

image
BMW M3
BRING A TRAILER

Tada ga kupuje drugi vlasnik koji je pritom odradio niz servisa kako bi automobil doveo doslovno u perfektno stanje. od 2010. godine do sada prešao je tek 600 milja, pa tako ukupno na brojčaniku stoji tek 8000 milja. (12874 km).

Prije aukcije promijenjen je filter goriva te stavljeno novo ulje, a uz to je automobil dobio nove Dunlop Direzza DZ102. Kao što možete vidjeti sa slika i videa koji su bili priloženi uz oglas, automobil usitinu izgleda kao da je došao iz tvornice.

image
BMW M3
BRING A TRAILER

Na online aukciji je bilo nekoliko zainterestiranih kupaca koji su se nadmetali čime su na kraju došli do iznosa od 250.000 dolara koliko je keširao novopečeni vlasnik koji će moći uživati u svim čarima ovog modela sa 2,3-litrenim motorom od 192 KS uparenim sa ručnim mjenjačem i stražnjim pogonom...

image
BMW M3
BRING A TRAILER

I za kraj, spomenimo kako je cijena za ovaj model na kraju veća nego za nove M modele, što samo pokazuje koliko ga entuzijasti cijene. S obzirom na globalnu situaciju, ne bismo se čudili da i noviji M modeli za 15-20 godina krenu opako rasti po pitanju vrijednosti, budući da će hibiridi i električni modeli preplaviti tržište...

image
BMW M3
BRING A TRAILER
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 19:21