VIDEO

Vrišti poput F1 bolida: Poslušajte kako zvuči najglasnija Chevrolet Corvette Z06

Naslov videa na YouTubeu glasi: ‘Prva straight-pipe C8 Z06 na svijetu‘, a na kraju videa dobivamo priliku čuti taj zvuk

Chevrolet Corvette Z06

 YouTube Screenshot

YouTuber Street Speed 717 poznat je po mnogim vratolomijama i eksperimentima. Nedavno je preskočio potok u svojem Ram-u TRX-u, a zatim ga je država Pennsylvania kaznila. No sada je iznenadio "straight-pipingom" svoje 5,5-litrene V8 Corvette Z06.

Naslov njegovog videa na YouTubeu glasi: "Prva straight-pipe C8 Z06 na svijetu", a na kraju videa dobivamo priliku čuti taj zvuk. Doduše, vrijedi pogledati cijeli video kako biste vidjeli taj mali isječak. Buka je nevjerojatna. General Motors vjerojatno nije mogao izbaciti ovaj motor koji zvuči F1 u ovakvom stanju iz dobrog razloga. Definitivno je preglasno da bi bilo legalno.

Z06 još uvijek zvuči dobro, ali piljenje prigušivača daje onaj visoki ton koji nedostaje tvornički. Okreće se do 8600 okretaja u minuti, naravno, ali zapravo ne zvuči tako.

Automobil u videu također radi dyno test s tvorničkim ispuhom i pokazuje 640 konjskih snaga. Čini se da to ukazuje na to da pogonski agregat modela Z06, LT6, stvarno može proizvoditi više od 670 konjskih snaga kako tvrdi proizvođač automobila.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 22:55