VIRALNI VIDEO

YouTuber napravio show s Lamborghinijem, helikopterom i vatrometom. Prijeti mu 10 godina zatvora

YouTuber je optužen po jednoj točki optužnice za “poticanje na postavljanje eksplozivne ili zapaljive naprave u zračno prijevozno sredstvo"

YouTuber zbog ovog videa ide u zatvor?

 YouTube Screenshot

Suk Min Choi, poznatiji kao YouTuber Alex Choi, je završio u pritvoru. Relativno nepoznati YouTuber optužen je po jednoj točki optužnice za “poticanje na postavljanje eksplozivne ili zapaljive naprave u zračno prijevozno sredstvo”.

Optužnica je podignuta nakon što je objavljen viralni video u kojem su glavne zvijezde bili helikopter, Lamborghini Huracan i mnogo vatrometa. Video koji je Choi nazvao "Uništavanje Lamborghinija vatrometom", objavljen je 4. srpnja 2023. godine. Prikazuje dvije žene koje ispaljuju vatromet na Lamborghini Huracan iz helikoptera koji leti.

image

YouTuber zbog ovog videa ide u zatvor?

YouTube Screenshot

Vlasti terete Choija za kazneno djelo zato što se u videu naziva redateljem. U saveznoj tužbi ističe se da nije imao dozvolu za tu aktivnost, a posebno se ističe da je vatromet kupio u Nevadi, gdje je legalan, ali ga je koristio u Kaliforniji gdje je zabranjen.

image

YouTuber zbog ovog videa ide u zatvor?

YouTube Screenshot

Vlasti imaju mnogo dokaza protiv Choia. NBC News izvještava da su prikupili radarske podatke koji pokazuju kada je helikopter poletio i kako je otišao do presušenog jezera El Mirage, gdje se snimalo. Prikupili su i poruke u kojima je Choi pisao o ideji za video.

image

YouTuber zbog ovog videa ide u zatvor?

YouTube Screenshot

Choi je napisao da je njegova ideja bila napraviti kratki, jednominutni video jurišnog helikoptera koji ispaljuje projektile, odnosno vatromet u stilu bacača raketa na automobil, dok auto pokušava pobjeći i izbjeći projektile pritom koristeći vatromet pričvršćen na stražnji dio automobila. Pilot helikoptera je zbog ovog videa već navodno izgubio dozvolu u siječnju ove godine.

@supercars716 PART 3 | Destroying a Lamborghini With Fireworks #destroying #lamborghini #fireworks #fyp #viralvideo ♬ Aesthetic - Gaspar

Kalifornijske vlasti su očito vrlo ozbiljno shvatile ovu istragu i mjesecima prikupljale dokaze među kojima us i izjave pilota dronova koji su snimali video. Video je u međuvremenu uklonjen s YouTube kanala, a Choi bi, ako bude osuđen, mogao dobiti 10 godina zatvora unatoč tome što je snimanje prošlo bez ikakvog problema.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. lipanj 2024 22:35