SAMO ŠTO NE LETI

Zašto je Chiron Super Sport 300+ sposoban razviti 490 km/h? Iz Bugattija sve objasnili…

Sve ovo ukazuje na mukotrpan posao koji proizvođači automobila trebaju napraviti kako bi srušili rekorde u području hipera utomobila

Usporedba Chirona i Chirona Super Sport 300+

 Motor1

Nije lako napraviti automobil koji razvija gotovo 500 km/h maksimalne brzine. a Bugatti Chiron je, i u svojem osnovnom obliku, jedan od najsposobnijih automobila na planeti. Ipak, Bugatti je trebao napraviti reinženjering mnogih dijelova kako bi Super Sport 300+ mogao postići ovu rekordnu brzinu.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti

Kako bi točno objasnio koliko je posla bilo potrebno da se uzme normalan dizajn Chirona i izradi jedinstveni Super Sport 300+, Bugatti je napravio popis svake pojedine komponente koja je nova ili promijenjena u odnosu na standardni Chiron, ako se može tako nazvati. Ovaj popis će ukazati na mukotrpan posao koji proizvođači automobila trebaju napraviti kako bi srušili rekorde u području hiperautomobila.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti

Skok sa standardnog Chirona na Chiron Super Sport 300+ gotovo je jednak razlici između Veyrona i Chirona 2016. godine. Možda je najviše vremena utrošeno na usavršavanje aerodinamike. 'Samo savršen dolazni protok zraka za prednji dio automobila spriječit će štetnu turbulenciju i osigurati da protok zraka oko automobila ostane čist', rekao je Frank Heyl, zamjenik direktora dizajna u Bugattiju.

image

Bugatti Chiron Super Sport 300+

Bugatti

Nakon što je osigurao da prednji aero profil bude savršen pri brzinama većim od 480 kilometara na sat, Bugatti je pozornost usmjerio na stražnji dio automobila. Stražnji kraj Super Sporta 300+ je za 25 centimetara duži od normalnog Chirona, što pomaže pri kontroliranju potisne sile i podizanja stražnjeg dijela automobila.

image

Usporedba Chirona i Chirona Super Sport 300+

Motor1

Motor koristi 3-D isprintani titanski ispušni sustav zajedno s većim i učinkovitijim turbopunjačima. Rezultat je ukupna snaga od više od 1587 KS i 1600 Nm okretnog momenta. 'Turbopunjač je narastao sa 64,4 na 67,2 milimetara u promjeru, kako bi mogao pružiti više snage potrebne za povećanje tlaka prednabijanja', navode iz Bugattija.

Zaista, Chiron Super Sport 300+ je čudo tehnologije i inženjerstva. Ekstremne duljine koje je Bugatti prošao u razvoju maksimalne brzine od gotovo 500 km/h upravo je ono čime služe hiperautomobili, i veselimo se vidjeti što ćemo vidjeti sljedeće od kompanije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 20:34