ISPORUKE DOGODINE

Završna testiranja: ovako zvuči novi Mercedes-AMG One koji uskoro postavlja rekord na Ringu?

Iako su neki spominjali da će model biti otkazan zbog strogih normi, čini se kako su inženjeri pronašli rješenje...
Mercedes-AMG One
 Daimler

Nakon niza problema i odgoda, Mercedes-AMG One, hiperautomobil s pogonom iz Formule 1 napokon je došao u završnu fazu testiranja na stazi. U Mercedesu su napravili i službenu objavu koja će zasigurno razveseliti sve one koji su dali depozite i s nestrpljenjem čekaju ovaj monstruozni model. Podsjetimo, premijeru je imao još 2017. godine na salonu automobila u Frankfurtu, a zbog sve strožih normi koji je iznimno teško zadovoljiti (AMG One će biti cestovni automobil) jedno se vrijeme čak spominjalo i odustajanje od cijelog projekta. Ipak, čini se kako su inženjeri pronašli rješenja, i kreću u završnu fazu testiranja na stazi.

image
Mercedes-AMG One
Daimler

Potvrđeno je i da prototip modeli uskoro stižu i na kultni Ring, a mnogi već sada pričaju o potencijalnom rekordu za cestovne automobile koji bi trebao "skinuti" sa lakoćom.

image
Mercedes-AMG One
Daimler

Naime, Tobias Moers svojevremeno je izjavio kako bi AMG One uz sitne preinake u odnosu na cestovnu izvedbu na stazi mogao pratiti Porsche 919 Hybrid Evo. Riječ je o bolidu koji oko Ringa juri za 5:19 minuta, tako da će rekord Lamborghinija Aventadora SVJ koji iznosi 6:44 vrlo lako pasti, ako se u Mercedesu naravno odluče za takav pothvat. Dotad uživajte u zvuku 1,6-litrenog motora sa preko 1000 KS:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:16