viralna poruka

Zdravstveni radnik izražava zabrinutost zbog izlaganja riziku povezanih s električnim automobilima

Upozorava i naglašava nedostatak obučenosti i opreme za takve situacije te navode rizike

Požar, električni auto, ilustracija

 SMFR youtube screenshot

Električni automobili donose nove izazove u pogledu sigurnosti u slučaju nesreća, ističe zdravstveni stručnjak. Posebnosti ovih vozila, posebice povezane s baterijama, predstavljaju ozbiljnu opasnost za žrtve, medicinsko osoblje te službe za vuču.

Baterije električnih automobila predstavljaju poseban izazov u slučaju sudara ili kvara. Rad s baterijom zahtijeva posebnu pažnju i oprez, s obzirom na veću vjerojatnost zapaljenja u usporedbi s konvencionalnim vozilima.

Organizacije za pomoć na cesti već su upozorile na opasnosti spašavanja u slučaju kvara električnih automobila, naglašavajući nedostatak obučenosti i opreme za takve situacije. Nadalje, otrovni plinovi koji se mogu osloboditi u požaru predstavljaju dodatni rizik.

Sada se ističe i opasnost koju električni automobili predstavljaju za medicinsko osoblje i vozače hitne pomoći koji reagiraju na nesreće. Ozbiljni sudari mogu rezultirati pucanjem ili deformacijom baterija, čime se povećava opasnost od požara kojeg je teže ugasiti.

Postoji i rizik od strujnog udara, s obzirom na visokonaponske žice u električnim vozilima koje mogu uzrokovati ozbiljne ozljede ili smrt. Zdravstveni radnici upozoravaju na potrebu posebne edukacije hitnih službi kako bi se osigurala sigurnost u slučaju nesreća s električnim automobilima.

Naposljetku, ističe se i činjenica da su električni automobili tihi te postoji opasnost od neprimjetnog kretanja, povećavajući rizik od ozljeda medicinskog osoblja na terenu. Važno je provesti obuku kako bi se osigurala adekvatna reakcija u takvim situacijama i zaštitila sigurnost svih uključenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. travanj 2024 03:05